Sinovac açıkladı: CoronaVac aşısı hastaneye kaldırılma ve ölümleri önlüyor

Sinovac açıkladı: CoronaVac aşısı hastaneye kaldırılma ve ölümleri önlüyor
Çinli Sinovac firmasına göre Brezilya ve Türkiye’de uygulanan koronavirüs aşısı, hastaneye kaldırılma ve ölümü yüzde 100 önlüyor. Aşının enfeksiyonu engelleme orası ise düşük.

Sinovac tarafından Cuma günü yapılan açıklamada 12 bin 396 kişiyle yapılan deneyde CoronaVac adlı aşının hastaların hastaneye kaldırılmasını ve hayatını kaybetmesini yüzde 100 önlediği ve tıbbi tedavi gerektiren vakaların da yüzde 83,7 oranında önüne geçtiği belirtildi. Ancak aşının hastalığın bulaşmasını önleme oranının yüzde 50,65 olduğu açıklandı.

www.amerikaninsesi.com’da  yer alan habere göre, deneylerde aşının etki oranının katılımcılara iki doz halinde uygulanmasından 14 gün sonra değerlendirildiği belirtildi. Sinovac tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de aşının sağlık çalışanları ve genel halk olmak üzere iki aşamada test edildiği ve 29 vakanın analizine göre koronavirüsünü önlemede yüzde 91,25'lik bir etki oranına sahip olduğu bildirildi.

 Brezilyalı araştırmacılar Ocak ayı başında CoronaVac aşı denemesinin semptomatik enfeksiyonları önlemede yüzde 50,4 etkili olduğunu gösteren ara sonuçları açıklamıştı.

Diğer aşıların etki oranları ülkeye göre büyük ölçüde değişiyor, bunun virüsün dünyanın farklı bölgelerinde ortaya çıkan yeni varyantlarının etkisinden kaynaklandığı sanılıyor.

 

Sağlık