Covid-19 aşı yolsuzluğunda detaylar: "Bazı kişilere yarım aşı yapıp, geriye kalanları satmışlar"

Covid-19 aşı yolsuzluğunda detaylar: "Bazı kişilere yarım aşı yapıp, geriye kalanları satmışlar"
İstanbul’da koronavirüs aşısında usulsüzlük yaptığı tespit edilen 3 hemşire tutuklandı. Hemşirelerin, bazı kişilere yarım doz aşı vurduğu, artırdıkları aşıları ise sattığı belirlendi.

İstanbul’da koronavirüs aşısında usulsüzlük yaptığı tespit edilen 3 hemşire tutuklanmıştı. Hemşirelerin, bazı kişilere yarım doz aşı vurduğu, artırdıkları aşıları ise sattığı belirtildi.

TRT Haber'den Hamza Çiftçi'nin haberine göre üç hemşirenin cep telefonları ve bilgisayarlarla yapılan görüşmeler soruşturma dosyasına girdi. Hemşirelerin, aşı olmaya gelenlere yarım doz aşı yaptığı, kalanları da sattığı belirtildi.  Aşı şişlerinin dolusu 150, boşu ise 20 liradan satıldı.

"Kolye yapacağız" denilerek alınan boş şişeler, hastanenin tuvaletinde dışarıdan gelen başka bir hemşireye verildi. Hemşirelerden birinin, arkadaşının 4'üncü doz aşıyı vurulmak istememesi üzerinde, kendisini sistemde aşılı gibi gösterip aşı olmadığını, 'sana da yapalım aynı anda barkod okutalım' diyerek arkadaşını da sistemde aşılı gibi göstereceğini söylediği belirlendi.

"Nitelikli Dolandırıcılık", "Kişilerin Hayatını ve Sağlığını Tehlikeye Sokacak Biçimde İlaç Yapma veya Satma" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlamalarıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

Sağlık