Covid-19 gönüllüleri aranıyor

Covid-19 gönüllüleri aranıyor
İngiltere'de covid-19 virüsü enfekte edilecek gönüllü gençler aranıyor.

Covid-19'dan iyileşen genç insanlar aranıyor. Oxford Üniversitesinin bilimsel çalışması için aranan 18-30 yaş arasında gençlerin, Covid-19 virüsüne yakalanıp atlatmış olması gerekiyor. “İnsani meydan okuma” denemesi adı altında yapılacak çalışma için gönüllü gençlere 5 bin pound ödeme yapılacak. Güvenli ve kontrollü bir ortamda tekrar virüs verilecek genç gönüllüler, hastanede araştırmacılar tarafından bakılırken enfeksiyondan arınana kadar 17 gün karantina odalarında tutulacak. 

Konu ile ilgili basına açıklama yapan Oxford Üniversitesi Baş Araştırmacı Profesör Helen McShane, “Mücadele çalışmaları bize diğer çalışmaların yapamayacağı şeyleri söylüyor çünkü virüsün enfekte edildiği kişiler doğal enfeksiyonun aksine sıkı bir şekilde kontrol ediliyorlar. Bu katılımcıları yeniden enfekte ettiğimizde, bağışıklık sistemlerinin ilk Covid enfeksiyonuna tam olarak nasıl tepki verdiğini, tam olarak ikinci enfeksiyonun ne zaman meydana geldiğini ve ne kadar virüs kaptıklarını belirlememize yardımcı olacak. Ayrıca yapılacak araştırmalarda temel anlayışımızı geliştirmenin yanı sıra, bu insanların korunup korunmadığını doğru bir şekilde tahmin edebilen testler tasarlamamıza yardımcı olabilir" dedi. 

Profesör McShane, son araştırmaların, önceki bir koronavirüs enfeksiyonunun gençleri yeniden enfeksiyona karşı tam olarak korumadığını gösterdiğini belirterek, yeni araştırmaların sonuçlarını yakinen gözlemleyeceklerini aktardı.  

Bu tür 'insan mücadelesi' çalışmaları ABD ve İngiltere'deki üniversitelerin laboratuvarlarında bilim adamları tarafından daha önce sıtma, tüberküloz, tifo, kolera ve grip gibi hastalıklara yönelik tedavilerin geliştirilmesinde kullanıldı. (AJANSBİZİM)

Sağlık