Covid-19'a yakalanan Bill Gates: Aşı olduğum için şanslıyım

Covid-19'a yakalanan Bill Gates: Aşı olduğum için şanslıyım
Aşı karşıtlarının "Çip taktırıyor" iddiasının hedefinde olan Bill Gates Covid-19'a yakalandı. Gates, "Aşı olduğum ve güçlendirici dozları yaptırdığım için şanslıyım" dedi.

Aşı karşıtlarının hedefinde olan ve dünyayı yeni pandemilerin beklediği konusunda bir kitabı yayımlanan ABD'li milyarder Bill Gates, koronavirüse yakalandı. Gates, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayarak "Aşı olduğum için şanslıyım" dedi

Gates, semptomlarının hafif olduğunu ve sağlığına kavuşana dek kendisini izole edeceğini belirterek, "Aşı olduğum, güçlendirici dozları yaptırdığım, testlere ve harika tıbbi bakıma erişimin olduğu için şanslıyım” dedi.

Gates Vakfı’nın da iki yıl sonra ilk kez bugün bir araya geleceğini açıklayan ABD'li milyarder, toplantıya internet üzerinden katılacağını duyurarak "Bir daha hiçbirimizin bir pandemiyle uğraşmamasını sağlamak için ortaklarımızla çalışmaya ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gates Vakfı ekim ayında yaptığı açıklamada, Merck firmasının Covid-19 hapının düşük gelirli ükelerde dağıtılabilmesi için 120 milyon dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya