Covid19: Şanghay'da Disneyland kapatıldı, ziyaretçiler içeride kaldı

Covid19: Şanghay'da Disneyland kapatıldı, ziyaretçiler içeride kaldı
Çin'de Şanghay Disneyland ziyaretçileri, kentte yeni Covid-19 vakalarının görülmesinden sonra kapılar bir anda kapatılınca parkta mahsur kaldı.

Şanghay’da hafta sonu 10 yeni vakanın görüldüğü açıklanmıştı. Bunun üzerine Çin’in “Sıfır Covid politikası" kapsamında ani bir kararla park ve çevresindeki caddeler kapatıldı. Kapatılan yerler arasında Disneyland da vardı. Ziyaretçilerin dışarı çıkabilmeleri için Covid testlerinin negatif çıkması gerekiyor. İçeride kaç kişinin mahsur kaldığı bilinmiyor. Aynı park geçen Kasım’da da ani bir kararla kapatılmış ve 30 bin ziyaretçi mahsur kalmıştı.

Daha önce de Ikea’nın Şanghay şubesi ani bir kararla kapatılınca müşteriler dışarı çıkamamıştı. Disney, Disneyland’leri internet sitesinde “Dünyanın En Mutlu Yeri“ diye tanımlıyor. Park’taki eğlence yerleri çalışmaya devam ediyor.

Çin’in ilk koronavirüs vakasını bildirmesinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti. Ülkede virüsün yayılmasını önlemek için “Sıfır Covid politikası” uyarınca çok sıkı ve ani önlemler uygulanıyor. 24 Ekim itibarıyla ülkede halen 200 farklı noktada karantina uygulanıyor. Çin günde yaklaşık bin Covid vakası rapor ediyor.

Sağlık