Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya 'kadın' eleştirisi

Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya 'kadın' eleştirisi
'Cübbeli Ahmet' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine kadınların katılmaması için yaptığı çağrıyı eleştirdi.

İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümü sonrası düzenlenen cenaze namasına kadınların katılması istenmedi. Cemaatten yapılan açıklamada, "Mahmud Efendi Hazretleri hanımların cenazelere katılmalarına râzı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur" denildi.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından cemaatten dışlandığı iddia edilen Cübbeli Ahmet, kadınların cenazeye alınmamasını Youtube hesabından yayınladığı Haftanın Sohbeti'nde eleştirdi.

Cübbeli Ahmet, "Kadınlar niye davet edilmedi diye furya kopardılar. Tabi İsmailağa'nın yazısı da yanlış oldu. Mahmut Efendi kadınların cenazesine katılmasına karşı değildir. Kadınla erkeklerin karışmasına karşıdır. İzdiham olacağı için kadınların gelmemesi uygun olmuştur. İlan doğru ama Mahmut Efendi karşıdır dersek olmaz. Kadınların cenazeye katılmasına karşı olanlar vahabilerdir" dedi.

Gündem