Cübbeli Ahmet'ten Yeni Akit'e: Sarığınızı önünüze koyup düşünün

Cübbeli Ahmet'ten Yeni Akit'e: Sarığınızı önünüze koyup düşünün
'Cübbeli Ahmet' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, iç savaş uyarısı yaptığı için kendisini hedef gösteren Yeni Akit gazetesine seslendi: " Akit Gazetesi'nin sahiplerinin de sarıklarını(!) önlerine koyup "bizi hangi konuda kim yanlış yönlendiriyor" diye düşünmelerinin zamanı çoktan gelip geçmiştir."

Ahmet Mahmut Ünlü, Kuveytli Vehhabi 'şeyh'i Osman El Hamis'in camide vaaz vermesi üzerine Diyanet'i uyararak "Diyânet bu işin kontrolünü kaybetmiş durumdadır. Diyânet'i uyarıyoruz. hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer câmiilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz selefîliğe vehhabîliğe hizmet edip iç savaşı körüklemiş olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Yeni Akit gazetesi bu açıklama üzerine yaptığı haberde "Türkiye’de birileri sürekli mezhep savaşı çıkarmaya çalışırken, kamuoyunca etkisi olan Ahmet Hoca’nın teyitsiz bilgilerle sürekli mezhep tartışmalarını kaşıması ve, “Silahlanma, iç savaş” gibi söylemlerde bulunması tepkilere neden oluyor." ifadeleri kullanarak Ünlü'ye tepki gösterdi.

Haberde "Yakışmıyor hocam size bu! Cübbeli’den 2 sene sonra aynı terane" başlığı kullanıldı.

Ahmet Mahmut Ünlü, Yeni Akit'e sosyal medya hesabından şöyle yanıt verdi:

Akit Gazetesi’nin sahiplerinin çok iyi niyetli insanlar olduklarını yakinen bilmekteyim fakat bizim gibi saf Müslümanların maalesef kandırılma gibi bir sorunumuz var, dolayısıyla artık saflığa pay kalmamıştır, zira dediklerimizin hepsi maalesef doğru çıkmıştır.

Bir iç savaş çıktıktan sonra: "Hoca doğru söylüyormuş" demenin bir manası kalmayacaktır. Akit Gazetesi'nin sahiplerinin de sarıklarını(!) önlerine koyup "bizi hangi konuda kim yanlış yönlendiriyor" diye düşünmelerinin zamanı çoktan gelip geçmiştir."

Gündem