Cumartesi Anneleri’ne yine müdahale: 30 kişi gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri’ne yine müdahale: 30 kişi gözaltına alındı
Anayasa Mahkemesi’nin Galatasaray Meydanı’ndaki oturma eyleminin yasaklanmasını “ihlal” sayan kararından sonra Galatasaray’da oturma eylemi yapmak isteyen Cumartesi Anneleri, bu hafta da gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucularının, kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda başlattığı eylemleri 954. haftasına ulaşırken, kayıp yakınları bu hafta da engellendi.

AYM kararının ardından 14. haftalarında Galatasaray Meydanı’na yürüyen Cumartesi Anneleri, meydana ulaşmadan İstiklal Caddesi’nde polis tarafından durduruldu.

Polis ablukasına alınan kayıp yakınları, kelepçelenerek gözaltına alındı.

Polis ablukasındayken seslenen Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç, “Şu anda bütün arkadaşlarımla birlikte gözaltına alınıyoruz. 28 yıldır süren kayıplar mücadelemizi sürdürmek için Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapmaya geldik ancak karşılaştığımız manzara bu. Bu şekilde bizi kelepçeleyerek gözaltına alıyorlar. 28 yıldır süren bu onurlu mücadelemizden 1000 yıl da olsa vazgeçmeyeceğiz. Her şeye rağmen, tüm zulümlere, baskılara rağmen bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri/İnsanları şöyle:

Hanife Yıldız, İkbal Eren, Mikail Kırbayır, Maside Ocak, Besna Tosun, Hasan Karakoç, Ali Tosun, Eren Keskin, Leman Yurtsever, Cüneyt Yılmaz, Oya Ersoy, Gülendam Özdemir, Nimet Tanrıkulu, Ümit Biçer, Hayrettin Pişkin, Ezgi Çetin, Şifa Nur Çetin, Ömer Kavran, Nazım Dikbaş, Taylan Bekin, İsmail Yücel, Aslı Takanay, Deniz Aytaç, Hüseyin Aygül, Hatice Onaran, Murat Çelik, Seyid Doğan, Hünkar Yurtsever, Pelin Laçın, Aydın Aydoğan (Kısa Dalga)

Gündem