Cumhur İttifakı’nda ‘Avrupa Birliği’ çatlağı: Yeniden Refah Partisi ‘Önceliğimiz olamaz’ dedi

Cumhur İttifakı’nda ‘Avrupa Birliği’ çatlağı: Yeniden Refah Partisi ‘Önceliğimiz olamaz’ dedi
Erdoğan "Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in önünü açalım" demişti. Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Milletvekili Doğan Bekin ise "AB, Türkiye'nin önceliği olamaz" diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi milletvekili Doğan Bekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliği için Avrupa Birliği (AB) üyeliğini şart koşmasını eleştirdi. Bekin, “Türkiye’nin geleceğini AB üzerine inşa etmek, zaman kaybından başka bir şey değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vilnius'a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda 50 yıldır bekletildiğini ve neredeyse tüm NATO üyelerinin AB üyesi olduğunu belirterek, "Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım. Milletimiz bizden beklentisi var, 50 yılı aştı. Biz Türkiye'yiz çat kapı ülkesi değiliz" demişti.

“AB, Türkiye'nin önceliği olamaz”

Halk Tv’de yer alan habere göre, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin ise Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "AB, Türkiye'nin önceliği olamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin, AB ile müzakere sürecinin yeniden başlamasına yönelik açıklamalar yaptığını anımsatan Bekin, AB ile ilişkilerde, tam üyelik yerine eşitler arası bir anlayışa dayanan ilişkiyi Türkiye'nin çıkarlarına daha uygun bulduklarını ifade etti.

Bekin, "AB, Türkiye'nin önceliği olamaz. Parti olarak üretim, istihdam ve ihracata yönelik yerli ve milli politikaların ve D-8 projesinin bir an önce hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Bu nedenle Türkiye'yi ekonomik çıkar kaygılarıyla tek taraflı olarak AB'ye yaklaştırmak, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hiçbir sonuç vermeyecektir. Türkiye'nin geleceğini AB üzerine inşa etmek, zaman kaybından başka bir şey değildir" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika