Cumhur İttifakı'nda dört parti kendi logosuyla seçime girecek, vekil listesinde 'her şey mümkün'

Cumhur İttifakı'nda dört parti kendi logosuyla seçime girecek, vekil listesinde 'her şey mümkün'
Seçim ittifakını dün teslim eden Cumhur İttfakı'nda dört parti de kendi logosuyla seçime girecek. Ancak vekil listeleri için değişiklik olabileceği sinyali verildi.

Türkiye 14 Mayıs'ta Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimine gidecek. Partiler öncesinde ittifakları genişletme çabasında.

Cumhur İttifakı'nın ortakları AKP, BBP, MHP ve Yeniden Refah Partisi dün ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmişti. HÜDA PAR'ın AKP listesinden seçime gireceği açıklanmıştı.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Yavuz, Cumhur İttifakı'nın dört partiden oluştuğunu, her partinin kendi logosuyla seçime gireceğini ifade etti.

"HÜDA PAR kendi logosuyla girmeyip bizim listelerimizde yer alacak. Böylece onlar da Cumhur İttifakı'na destek vermiş olacaklar" diyen AKP'li yönetici, dört partinin ortak adayının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu anımsattı.

9 Nisan'a kadar her şey mümkün

Yavuz, "Önümüzdeki günlerde ANAP'tan ya da DSP'den AKP listelerinden seçime giren isimler olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bildiğiniz üzere ittifak kuracak partilerin ittifak kurmasına ilişkin son tarih bugündü ve o artık bitti. Yani bu saatten sonra birileri ittifak kurmak istese de kuramayacak. Biz de son saatlerde 4 partinin sayın genel başkanları tarafından imzalanan ittifak protokolünü YSK'ya teslim ettik. Ancak bu saate sonra herhangi bir parti başka partiden herhangi bir şahsı kendi listesinden aday gösterebilir. Bunda hiçbir sakınca yoktur."

Yavuz, milletvekili listelerinin 9 Nisan'da YSK'ya teslim edileceğini, o saate kadar birçok ihtimalin söz konusu olduğunu ifade etti.

Müzakere uzun sürmüş

AKP'li yöneticinin "Yeniden Refah Partisi'ni nasıl ikna ettiniz?" sorusunu "Epey bir zamandır Yeniden Refah Partisi'yle temaslarımızı devam ettiriyorduk. Epey süre bu işleri müzakere ettik. Aslında bir noktaya da gelmiştik. Ve bugün ittifak protokolü imzalanmak suretiyle Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere gireceğimiz netleşti" yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Politika