Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan: Süleyman Soylu onuru varsa istifa etmeli, yoksa da Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınmalıdır

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan: Süleyman Soylu onuru varsa istifa etmeli, yoksa da Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınmalıdır
14 Mayıs seçimlerini 'siyasi darbe girişimi' diye niteleyen Bakan Soylu'ya tepki gösteren ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Sinan Oğan "Onuru varsa istifa etmeli, yoksa da Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınmalıdır" dedi.

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağı 14 Mayıs seçimleri konusunda, "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir..." sözlerine tepkiler devam ediyor.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya çağırdı.

Oğan şunları kaydetti:

"Demokratik bir seçimi darbe girişimi olarak niteleyen bu şahıs İçişleri Bakanlığı koltuğunda 1 dakika bile oturamaz, oturmamalıdır. Onuru varsa istifa etmeli, yoksa da Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınmalıdır. Bu şahısın İçişleri Bakanı olarak gireceğimiz bu seçim ve sonrasında yaşanacaklar ülkemiz için tehdittir, tehlikedir, beka sorunudur." (Kısa Dalga)

Gündem