Cumhurbaşkanı adayları imza toplamaya başladı: Sayılar anlık takip edilecek

Cumhurbaşkanı adayları imza toplamaya başladı: Sayılar anlık takip edilecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı adaylarının bugünden itibaren imza toplamaya başladığını duyurdu. İmza sayıları anlık olarak takip edilecek.

Türkiye 14 Mayıs'ta hem Meclis hem de Cumhurbaşkanlığı için sanık başına gidecek.

Şimdiye dek Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın grup kararıyla aday gösterilmesi kararı alındı.

YSK, 11 ismin ise 100 bin imza toplayarak aday olabileceğini açıkladı. İmza toplamak zorunda olan adaylar şöyle: Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal.

İmza sayıları takip edilecek

YSK Başkanı Ahmet Yener, bugün Ankara'daki açıklamasında, adayların dün ilan edildiğini, bugün de imza sürecinin başladığını belirterek "İmza süreci 27 Mart Pazar günü saat 20:00 itibariyle sona erecektir" dedi.

YSK başkanı şunları söyledi: "Bugün itibarıyla il ve ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin ekranda takibi mümkündür. Şeffaf, güvenlik bir ortam için bu uygulamamız salonda isteyen adaylarımıza ve temsilcilerimize imza süreci sona erene kadar takip etme imkanı verilecektir. Gün sonunda basın mensuplarıyla da paylaşılacaktır."

imza-aday1.jpg

Öte yandan bugün sabah itibariyle adayların topladığı imzaların sayısı da paylaşıldı.

Buna göre İnce ve Erbakan 2 bin imzayı geçerken, Oğan da bu sayıya çok yakın. (Kısa Dalga)

Politika