Cumhurbaşkanı Danışmanı İsveç'e 'Nah girersiniz NATO'ya' dedi, eleştirenlere yanıtı 'PKK nezaketinin arkasına saklanmayın' oldu

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsveç'e 'Nah girersiniz NATO'ya' dedi, eleştirenlere yanıtı 'PKK nezaketinin arkasına saklanmayın' oldu
Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan, İsveç'e "Nah girersiniz NATO'ya" diye seslenirken, üslubunu eleştirenlere de "PKK nezaketinin arkasına saklanmayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan, NATO üyeliği konusunda Türkiye ile anlaşma yapan İsveç'e “Bir daha Türkiye’de muhatap bulamayacaksınız” diye seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuklasının asıldığı gösterilere tepki gösteren Oğan’ın argo ifade kullanması tepki çekti. Oğan, tepki gösterenlere de “Erdoğan’a dil uzatanın dilini, el uzatanın elini keseriz” diye yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Oğan, "İsveç, PKK’ya teslim olmuş. Kendisini devlet zannediyor. Bir daha Türkiye’de muhatap bulamayacaksınız. Nah girersiniz NATO’ya" ifadelerini kullandı.

Oğan, bu ifadesine gelen tepkiler üzerine yeniden açıklama yaparak, bu kez de şiddet diliyle yanıt verdi:

"Üsluptan rahatsız olan bazı iyi aile çocukları olmuş. Dünyanın en nazik başbakanı asıldı bu ülkede dünyanın çıtı çıkmadı.Biliyorum o günleri özlüyorsunuz.İsveç in PKK nın nezaketin arkasına saklanmayın.Erdoğan a dil uzatanın dilini,el uzatanın elini keseriz.Sıkıyorsa hodri meydan”

Not: Paylaşımdaki Türkçe hatalar Ayhan Oğan’a aittir.

Gündem