Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maden faciası yorumu: Kader planına inanmış insanlarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maden faciası yorumu:  Kader planına inanmış insanlarız
Türkiye, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 40 madenciye ağlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberin ardından Diyarbakır programını iptal ederek facianın yaşandığı Amasra'ya geldi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün meydana gelen patlama sonucu 41 işçinin hayatını kaybettiği facianın merkezinde incelemelerde bulundu. Erdoğan burada, "Kader planına inanmış insanlarız" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün meydana gelen patlama sonucu 41 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında incelemelerde bulundu.

Bartın'ın Amasra ilçesinde patlamanın olduğu maden ocağına gelen Erdoğan, ilk olarak maden sahasında inceleme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan çalışmalar ve maden sahasındaki son duruma ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den bilgi aldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Mobil Afet Koordinasyon Merkezi'ne geçen Erdoğan, burada düzenlenen koordinasyon toplantısına başkanlık etti.

"BİZ KADER PLANINA İNANMIŞ İNSANLARIZ"

Bartın’da açıklamalarda bulunan Erdoğan, arama kurtarma faaliyetlerinin yürütüldüğünü ve yaralı madencilerin çeşitli illere nakledildiğini ifade etti.

Erdoğan, bakanlıkların patlamanın ardından olay yerine geldiğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile irtibatta olduğunu belirtti. Erdoğan, yürütülecek idari ve adli soruşturmayla sorumluların belirleneceğini ifade etti.

Erdoğan, “Birileri dalgasını geçebilir ama önemli değil biz kader planına inanmış insanlarız. Bunun ne dünü ne bugünü ne yarını hiçbir zaman olmayacaktır, bunlar her zaman olacaktır bunu da bilmemiz lazım. Maden kazalarını inşallah tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin çalışmaları içerisindeyiz” dedi.

Gündem