Erdoğan: Sıkıysa önümüzdeki seçimlerde başörtülü adayları koy

Erdoğan: Sıkıysa önümüzdeki seçimlerde başörtülü adayları koy
AKP'nin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Erdoğan, başörtüsüyle ilgili Anayasa düzenlemesiden söz ederken CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, Sıkıysa önümüzdeki seçimlerde başörtülü adayları koy" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisi'nin Meclis Grup Toplantısında gündeme dair mesajlar verdi. Erdoğan, Anayasa değişikliğini MHP ve Meclis'te grubu bulunan diğer partilerle görüştükten sonra Meclis Başkanlığı'na sunacaklarını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bazı bölümler şöyle:

CHP'NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ: Sıkıysa önümüzdeki seçimlerde başörtülü adayları koy. Seni de görelim.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: Cumhur ittifakı olarak, MHP yetkilisi arkadaşlarımızla, arkadaşlarımız şu anda görüşmelerini yapacaklar ve bu görüşmelerden sonra inşallah bugün tamamlanacak görüşmelerin akabinde teklifimize nihai halini verip meclise sunacağız. Bu teklifin başörtüsü meselesini bir daha açılmamak üzere milletimizin gündemimizden çıkarmak yanında muhalefet içinde bir turnusol kağıdı olacağına inanıyorum, hadi görelim bakalım.

KILIÇDAROĞLU'NUN İNGİLTERE GEZİSİ: Şimdi de geçmişte renklere ayırarak son dönemde çete diye itham ederek şevklerini kırdığı kendi yatırımcılarımızdan özür dilemeden güya Londra’ya temiz yatırımcı aramaya gidiyormuş. Daha düne kadar 4 farklı dilde uluslararası yatırımcıları tehdit eden sanki kendisi değilmiş gibi çıkmış bugün yatırımdan bahsediyor. Yatırım kim sen kim?

METAMFETAMİN TARTIŞMASI: Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin; bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba. Öyle bir şeyler duydum. Bu bela ile dünyanın tamamının başı dertte. Ama biliyorum ki senin de başında dertte. Türkiye geçtiğimiz yıl 5.5 ton bu yılın ilk on ayında 12 ton bu uyuşturucudan yakalayarak mücadeleyi en üst seviyede yürüten ülkeler arasında yer almıştır. Bay Kemal, ne yaptığımızı öğrendin mi? Bunları biz yapıyoruz.

TAHIL KORİDORU: Putin'le görüştüm, bugün Zelenski'yle görüşeceğim. Sayın Putin ile yaptığımız görüşme üzerine iki ülkenin savunma bakanları görüştü. Bugün saat 12'den itibaren tahıl sevkiyatı daha önce olduğu gibi devam edecek.

Gündem