Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üniversitelerde uzaktan eğitim, askerliğe erteleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üniversitelerde uzaktan eğitim, askerliğe erteleme
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremlerdeki can kaybı sayısının 21 bin 43'e yükseldiğini, 80 bin 97 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı çadır kentinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

* Ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük, 3 kat daha yıkıcıdır.

* Asrın felaketi olarak nitelenen bu deprem, neredeyse bin kilometrelik bir alanda hissedilmesine rağmen asıl 500 kilometrelik alanda yıkıma yol açmıştır.

Kurtarma ekipleri Adıyaman ve Hatay'a

* Çalışmaların sonlandırıldığı bölgedeki ekipleri yıkımın daha ağır olduğu Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a aktarıyoruz.

* Yüz binlerce konutu alt ve üstyapısıyla yeniden inşa edecek, depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlamaları yapıyoruz.

Üniversitelerde uzaktan eğitim

* Yaza kadar üniversiteleri tatil ediyoruz, uzaktan devam edecekler. Üniversitelerimizin tamamının KYK yurtlarını bu işler için kullanacağız.

* Yüz binlerce konutu alt ve üstyapısıyla yeniden inşa edecek, depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlamaları yapıyoruz.

* 1 yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Deprem ve sel felaketlerinde nasıl bu işleri başardıysak inşallah Diyarbakır ve diğer 9 vilayette bunları başaracağız. Hazine ve Maliye'den 100 milyar ayırmış durumdayız. Bize inanın, güvenin. Biz vatandaşımızı darda, yoklukta, sokakta bırakmadık, bırakmayız.

* Halihazırda yurt dışından gelen ekiplerle birlikte 160 bin personel, 10 ilimizde bilfiil çalışıyor.

Askerlik celplerine erteleme

* Deprem bölgesinde ikamet eden veya deprem bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir

* Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Bize güvenin, bize inanın. Biz vatandaşımızı darda, yoklukta sokakta bırakmadık ve bırakmayız.

* Bazı odaklar, siyasi partiler, STK'lar ahlaksızca, edepsizce, birlik beraberliğin tavan yapması gereken dönemde saldırının peşinde. An birlik olma anıdır.

AFAD'ı adres gösterdi

* Depremzedelere nakdi yardımında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın, bunu AFAD hesapları üzerinden gerçekleştirmeleri en sağlıklı ve isabetli yöntemdir.

* Milletimizi dolandırmaya teşebbüs edecek alçaklar çıkıyor. OHAL ilan ettik. Parlamentodan geçti. Bu ne demek artık bu tür adımlarda, yağmalama, kaçırma, bu tür işleri yapanlar devletin güvenli ellerinin sırtlarında olduğunu bilmesi lazım. (Kısa Dalga)

Gündem