Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’da Sisi ile de görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’da Sisi ile de görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile Katar’da bir araya geldi. Görüşme 9 yıl sonra iki ülke arasındaki en üst düzey temas oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Dünya Kupası'nın açılış törenine katılmak üzere geldiği Doha'da liderler ve devlet temsilcileriyle bir araya geldi.

Erdoğan’ı burada Katar Spor ve Gençlik Bakanı Salah bin Ghanim Al Ali, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu ve diğer ilgiler karşıladı.

SİSİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Türkiye'nin son dönemde gergin ilişkilere sahip olduğu ülkelerle ilişkileri normalleştirme yönünde attığı adımlar dikkat çekerken bugün Katar’da yeni bir gelişme yaşandı.

Erdoğan, Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin liderlere verdiği resepsiyona da katıldı. Erdoğan, burada Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüştü.

Sisi hakkında Erdoğan daha önce “Darbeyle başa geçen şu andaki zalim Sisi, 50'ye yakın kişiyi idam etmiştir. Batı bu idamlara sessiz kalmıştır. Avrupa ülkeleri idamı yasaklarken, katil Sisi'nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdi” şeklinde çok sayıda sert eleştiride bulunmuştu.

"KATİL İLAN ETTİĞİ SİSİ İLE GÖRÜŞTÜ"

Erdoğan ve Sisi’nin görüşmesine muhalefetten ise sert tepki geldi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan ve Sisi’nin görüşme fotoğrafını sosyal medyadan paylaşarak şu mesajı paylaştı:

“Erdoğan ‘Ben böyle bir kişiyle asla görüşmem. Görüşenler de tarihte farklı bir şekilde değerlendirilecektir’ diyerek katil ilan ettiği Sisi ile görüştü. Biz bunca derdi niye çektik? Bunca şehit niye verdik Erdoğan?”

Dünya