Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya'ya 150 bin doz aşı göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya'ya 150 bin doz aşı göndereceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Milli Birlik Hükümeti  Başbakanı Abdülhamid Dibeybe Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Libya'ya 150 bin doz aşı göndereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Milli Birlik Hükümeti  Başbakanı Abdülhamid Dibeybe Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Türkiye'nin Libya'da meşru hükümete her türlü desteği vereceğini ifade ederken, "Türkiye sağlam yapısı ve güçlü özel sektörüyle Libya'nın imarına her türlü desteği verecektir. Koronavirüs belasının yaygın bir şekilde devam ettiği süreç içerisinde şu an itibariyle yarın 150 bin doz aşıyı da kendilerine teslim edeceğiz. Bingazi'deki Başkonsolosluğumuzu şartlar olgunlaştığında yeniden faal hale getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Dibeybe ise "Biraz gayret gösterirsek herkesin çıkarına çok büyük işler gerçekleştiririz. Türkiye'nin Libya'daki seçimlerin belirlenen takvimde yapılması konusundaki desteklerine müteşekkiriz. Türkiye'nin Libya'da kalıcı bir ateşkese yönelik desteğinden dolayı da müteşekkir olduğumuzu ifade etttik. Libya yeniden imar ve yapılanma konusunda bir çok projeye ev sahipliği yapacaktır. Türk şirketlerinin gelip bu projelerini yürütmeleri arzusu içerisindeyiz" dedi.

Gündem