Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var doğru, fakat onu da inşallah aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gıda fiyatlarındaki artışlarla ilgili olarak esnafı, "Vatandaşın bu noktada ezilmesine tahammül edemeyiz. Esnaflarıma sesleniyorum; bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok daha ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza da zulüm etmeyin" sözleriyle uyardı.

Erdoğan, İstanbul Üsküdar'daki Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, salgın nedeniyle alınan tedbirlerde bir gevşetmeye gidilip gidilmeyeceği konusunda, "Şu anda lokantalarımızı biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Mali desteklerle çok ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız" dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bilim Kurulu’nun açıklamaları benim için önem arz ediyor. Ben değerlendirmeleri vefat ile ilgili yapıyorum. Vefat sayısındaki düşüşten ümitliyim. Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var doğru, fakat onu da inşallah aşacağımıza inanıyorum.

Okullarla ve restoranlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Şu anda lokantalarımızı biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Mali destekler noktasında 3 ay süreyle destek verme kararı aldık. Bu adımı atmakla çok ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız. Küçük esnafımızı yalnız bırakamayız.

Esnaflarımızın gerek sebzede, meyvede, hatta bakliyatta çok ciddi fiyat farklarının olduğunu görüyoruz. Bunun için Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Şu önümüzdeki bir ay içerisinde bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yürüteceğiz. Vatandaşın bu noktada ezilmesine tahammül edemeyiz. Beyaz ette, kırmızı ette bu süreci takipte tutuyoruz. Esnaflarıma sesleniyorum; bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok daha ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza da zulüm etmeyin."

"Elon Musk görüşmesi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili de şu bilgileri aktardı:
"Elon, 2020 itibariyle dünyanın zenginlikte bir numarası oldu, 177 milyar dolar ile. ‘Çok çalışıyorum, çok çalışınca da çok kazanıyorum' diyor. Kendisiyle daha önce Külliye’de bir görüşmemiz olmuştu. Bu uzayla ilgili yaptığımız çalışmalarda onlarla müşterek bir çalışma yaptık. TÜRKSAT 4’ü gönderdik, şimdi 5’e hazırlanıyoruz. Elon Musk ile ortak çalışma durumumuz söz konusu. Elon, 2020 itibariyle dünyanın zenginlikte bir numarası oldu, 177 milyar dolar ile. ‘Çok çalışıyorum, çok çalışınca da çok kazanıyorum” diyor."

Erdoğan, Hayvan Hakları Yasası'nın her an Meclis'e gelebileceğini "Meclis grubumuz takvimi belirliyor. Meclis grubumuzun gündeminde. Sonra Genel Kurul’da tartışması yapılabilir" sözleriyle ifade etti. (ANKA)

Gündem