Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşme kararlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşme kararlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından normalleşme adımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Aşı çalışmalarında da dünyada ilk 10 ülke arasındayız. Üstelik bunu kendisi aşı üretmediği halde başarmış ülkeyiz. İnşallah yıl sonu bitmeden kendi aşımıza kavuşmuş olacağız" dedi.

AŞI HAZIRLIKLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biontech, Sinovac ve Sputnik gibi sözleşmesi yapılan aşıların Haziran ayında ülkemize getirilmesi için yoğun hazırlık içindeyiz. Salgın tedbirlerini sıkılaştırma ve normalleştirme takvimlerimizin de vaka sayılarının seyri için Avrupa ülkeleriyle aynı şekilde ilerlemektedir" diye konuştu.

"SIKINTILARI BİLİYORUZ"

"Son 6 ayda işyerleri ancak 1,5 ay açık kalan esnaflarımızın olduğunu biliyoruz. Sokağa çıkma sınırlamalarının pekçok kişi üzerinde açtığı faaliyetleri biliyoruz. Okula gidemeyen evlatlarımızın öğretimin yanında psikolojik etki yarattığını iyi biliyoruz" diyen Erdoğan, "Milletimizin bu süreçte fevkalade bunaldığını görüyoruz. Yine bu süreçte sıfatları ne olursa olsun, kafa karıştırıcı açıklamalarıyla milletimizi yanlış yönlendirmeye çalışanların idrakindeyiz. Tek gayemiz insanlarımızın sağlığını, ülkemizin huzur ve güvenliğini korumak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kademeli normalleşme adımlarını da şöyle açıkladı:

* Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecek. Bu sınırlama cumartesi 22.00 ile pazartesi sabah 05.00 arasında yani pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde uygulanacak.

* Restoran, lokanta, kafeterya gibi yeme içme yerleri sabah 07.00 ile akşam 21.00'a kadar masaya servis yapılabilecek. Bu mekanlarda pazar günleri ise sadece paket servisi yapılacak.

* Kahvehane kafe, çay bahçesi, spor salonu gibi işletmeler pazar günü hariç sabah 7.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında açık olacak.

* Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde başlayacak..

* Üniversiteler 2021-2022 öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül'de başlayacak.

* Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni düzenlemeye kadar devam edecek.

Gündem