Cumhurbaşkanı Erdoğan, perşembe günü Ukrayna'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, perşembe günü Ukrayna'ya gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ağustos'ta Ukrayna'nın Lviv kentinde BM Genel Sekreteri Guterres ve Zelenski ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin davetlisi olarak 18 Ağustos'ta Lviv'e günübirlik ziyaret gerçekleştirecek.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukraynalı mevkidaşıyla yapacağı görüşmelerde, stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm yönleriyle değerlendirileceği belirtildi.

Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Ziyaret sırasında ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla üçlü bir görüşme gerçekleştirilmesi de öngörülüyor.

Söz konusu görüşmede Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacak" denildi. (DHA)

Dünya