Kadir Topbaş, toprağa verildi

Kadir Topbaş, toprağa verildi
İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toprağa verildi. Topbaş için önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ardından Fatih Camii'nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Topbaş'ın cenaze töreninde konuşma yaptı.

Koronavirüs tedavi sürerken yaşamını yitiren İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toprağa verildi.

Topbaş için ilk tören İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlendi. Burada konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün kentimizin çok değerli bir insanı uğurlamasına hep beraber şahitlik ediyoruz. İstanbul’u yönetmek için vatandaş tarafından seçilmek büyük onur. Kadir Topbaş bu onuru 4 kez yaşamıştır. Hem İstanbul hem de İBB için önemli bir yere sahiptir.  Bizler, eminim ki bütün İstanbullular kendini her zaman şükranla anacaktır.  Kimsenin kalbini kırmamaya özen göstermiştir.  Kendisiyle kısa zaman diliminde bile yararlı, faydalı istişarelerde bulundum. İBB kadim ve tarihi bir kurumdur. Bu anlamda da çok büyük ve güzel bir aile olduğunu da ifade etmek isterim. Kadir Topbaş bu kurumda her zaman hak ettiği saygı görecektir bu kurumda" dedi.

Topbaş'ın cenazesi, İBB Saraçhane Yerleşkesi’nde düzenlenen tören ardından Fatih Camii’ne getirildi. Cenazeye TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP  Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Hayati Yazıcı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İyilik Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, eski bakanlardan Mehdi Eker, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile siyaset, iş ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı. 
 
Camide taziyeleri eşi Özleyiş Topbaş, oğulları Hüseyin Ersan Topbaş, Mustafa Ömer Topbaş, kızı Kübra Kavurmacı kabul etti.

"Kadir abimle arkadaşlığımız şuracıkta başladı"

Cenazede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. Erdoğan, Topbaş ile arkadaşlığının Çarşamba'da İstanbul İmam Hatip Okulu'nda başladığını belirterek şunları söyledi:

"Saygıdeğer kardeşlerim, muhterem müminler her şeyden evvel şu an musallada bulunan değerli büyüğümüz Kadir Topbaş beyle yol arkadaşlığımız şuracıkta Çarşamba'da İstanbul İmam Hatip Okulu'nda başladı. Tabi buraya girdiğimizde Kadir abimiz benim 4-5 sınıf önümdeydi. O zamanlar aynı anda oranın kantinine bakarlardı. Orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü. Daha sonra Beyoğlu Belediye Başkanlığı, malum İstanbul Belediye Başkanlığı şeklinde yol arkadaşlığımız böyle geldi. Az önce hocamız da mülk suresini okudular. Bunun dışında da hepimizin mukadder akıbeti olan ‘İnna Lillahi ve inna ileyhi raciun’ bundan kaçış yok. Rabbimizden geldik ve ona döneceğiz. Şu an hizmetinde bulunduğu İstanbul'da Fatih Camii'nin musallasından uğurluyoruz Hakk'a. İnşallah Fatih Haziresi’ne defneceğiz. Orada da çok değerli arkadaşları olacak. Onlarla beraber de inşallah Rabbim sevgili habibinin ismiyle müsemma sancağı altında buluşturur. Hep birlikte bizleri buluşturur inşallah. Allah yar ve yardımcımız olsun.” 

Erdoğan şöyle dedi:

“Malum bu koronavirüs imtihanı ile karşı karşıyayız. Birçok yol arkadaşımız bizden ayrıldı ayrılıyor. Rabbim yardımcımız olsun. Şehitlerimize rahmet eylesin. Hasta yatağında şifa bekleyenlere de yardımını göndersin inşallah. Hep birlikte bir ‘Fatiha’ ile Kadir abimizi uğurlayalım inşallah.”

Kadir Topbaş'ın cenazesi, Fatih Camii Haziresine defnedildi.

(ANKA/OKTAY YILDIRIM - BORA ERDİN- ADEM KARABAYIR)



Gündem