Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kısıtlamaları açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kısıtlamaları açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin 58 kentinin kırmızı kategoride olduğunu söyledi. Ramazan ayı boyunca ülke genelinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Kafe ve lokantalar sadece paket servis yapacak. Toplu iftar ve sahur yapılamayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının tamamlanmasının ardından açıklama yaptı. Erdoğan konuşmasında, yeni anayasa çağrısını yinelerek "Hukuktan ekonomiye kadar uzanan ve milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanan reform programlarımızın takvimine uygun devam edeceğiz. Hiç şüphesiz en önemli reform başlığımız, milletimize sözünü verdiğimiz sivil anayasadır. Yeni bir anayasa kazandırmayı amaçlıyoruz. Türkiye'deki anayasa değişikliği gayretleri asıl metnin hukukuna zerh edilmiş, beklenen neticelere ulaşamamıştır. Mevcut anayasamızdaki bu arızayı gideremedik" dedi.

Altın, döviz çağrısını yineledi

"Türkiye, küresel bir merkez haline geliyor" diyen Erdoğan, "Vatandaşlarımıza evlerindeki tuttukları altınları ve dövizleri finans kuruluşları vasıtasıyla ekonomiye kazandırmalarını bir kez daha çağrısını yapıyorum. Tüm yatırımcılara bir kez daha sesleniyorum. Gelin Türkiye'ye yatırım yapın" diye konuştu.

58 kent kırmızı kategoride

Erdoğan, koronavirüs önlemleri konusunda da şunları söyledi:
"Salgınla ilgili tüm gelişmeleri değerlendirdik. Kırmızı kategoride illerin sayısı 58'e ulaşmıştır. Türkiye'nin sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 sabah 05.00 olarak devam edecek. Kırmızı kategoridaki illerde sadece pazar günü olan sokağa çıkma kısıtlaması cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve cafe işletmeler yüzde 50 kapasite ve diğer kurallara uygun şekilde devam edecek.

Ramazan ayında hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Lokanta ve kafe işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştiremeyecek. Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır."

Gündem