Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar tam kapanma kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar tam kapanma kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra alınan yeni önlemleri açıkladı. Türkiye 27 Nisan Perşembe gününden 17 Mayıs 2021 gününe kadar tam kapanmaya gidecek. Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Hedefimiz 5 bin vaka sayısı. Buna ulaşmak  için fedakarlık yapmamız gerekiyor. Özel hastenelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden ötürü ücret talep edildiğine dair şikayet alıyoruz. vatandaşlardan bu hizmetlerden hiçbir ücret talep edilemez. vatandaşlarımız bu durumla karşılaştıklarında bildirirlerse failler hakkında işlemler derhal yapılacaktır.
Filyaslyon ekipleri ile birlikte muhtarların aşılarına başlanacağının müjdesini vermek istiyorum. 
Bayram sonrasına kadar uygulanacak tedbirler:
29 Nisan Perşembe saat 19'dan başlayarak 17 Mayıs 2021  sabah 5'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa  çıkma yasağı uygulanacaktır.
Üretim gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerleri faaliyetlerine ara verilecektir. Yeme içmede sadece paket servis hizmeti olacaktır.

Yüz yüze eğitime ara verilecek

Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir."

Sağlık