Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatından Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in beraatine itiraz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatından Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in beraatine itiraz
Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında "cumhurbaşkanına hakaretten" verilen beraat kararına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı itiraz etti.


Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında verilen beraat  kararına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları itiraz etti. Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar imzalı habere göre itiraz dilekçesinde iki ismin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı husumet besledikleri iddia edildi. Dilekçede Gezen ve Akpınar’ın iddianame doğrultusunda cezalandırılması istendi. Gezen ve Akpınar’ın avukatı Celal Ülgen ise istinaf dilekçesine karşı cevap dilekçesi yazdı. Yerel mahkemenin verdiği kararın hukuka uygun olduğunun belirtildiği dilekçede, ifade özgürlüğünün incitici, endişe verici fikirler için de geçerli olduğu vurgulandı.
Beraat kararlarının gerekçesinde ise sarf edilen sözlerin kimsenin onur, şeref ve saygınlığını zedeleyebilecek nitelikte olmadığı, Cumhurbaşkanı’na yönelik somut bir fiil isnadı olmadığı vurgulandı.

TIKLAYIN / Erdoğan’ın avukatı “Cezalandırılsınlar” dedi, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen beraat etti

Gündem