Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret ve kira açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret ve kira açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılında asgari ücrete ve emeklilere yapılacak zamlar ve kira artışlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

T24'ün haberine göre, katıldığı bir televizyon programında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen yıl asgari ücreti yüzde 107 artırdıklarını hatırlattı.

"Üç taraf arasındaki dengeyi sağlayacağız"

Taraflar arasındaki dengeyi gözeteceklerini dile getiren Cevdet Yılmaz. "Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk. Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur." dedi.

"Memur ve emekliye yüzde 50 zam"

Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacağını kaydeden Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz."

"Kirada yüzde 25 sınırlamasına ihtiyacımız kalmayacak"

Kira artışındaki yüzde 25'lik sınıra da değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Kirada yüzde 25 sınırlaması, enflasyonun yüksek olduğu dönemde kiracıyı korumak için aldığımız bir önlemdi. 2024'te enflasyon makul seviyeye gelecek. Dolayısıyla enflasyon düştükçe bu tür tedbirlere artık ihtiyacımız kalmayacak." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Ekonomi