Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, görüşmede hükümetin, yerel yönetimler ve siyasi partilerle iş birliği içinde, kalıcı bir yapısal dönüşümü gerçekleştirmek için çalıştığını ve bu kapsamda sadece konutlar için değil altyapıya da yönelik projelerin bulunduğunu belirtti. Oktay, güvenli ve tüm afetlere dirençli şehirlerin inşası için hep birlikte kararlı bir duruşun sergilenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti

Çelebi ise Kahramanmaraş merkezli depremlerin "asrın felaketi" olduğunu ve bu felakete karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük bir mücadele yürütüldüğünü söyledi. Depremlerin ardından yapılan bazı dezenformasyonlara işaret eden Çelebi, vatandaşların arasına nifak sokulmasını doğru bulmadığını ve afetle yapılan mücadeleye odaklanarak acıları dindirip sıkıntıların ortadan kaldırılacağını kaydetti. Çelebi, deprem bölgesini ziyaret edip çalışmaları yerinde takip ettiklerini aktararak, "Müthiş derecede bir mücadele var. Bu fedakarlığı sürdürmemiz lazım. Amasız, çıkarsız tüm siyasilerin bu konuda bir araya gelmesi lazım. Dağ başında askerlerin dağıttığı yemeği yedik. AFAD'ın erzak dağıtımına şahit olduk. Yaralar sarılıyor, devletimiz güçlü devlet. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi. (Kısa Dalga)

Politika