Cumhurbaşkanlığı bütçesinden AKP'li belediyeye 45 milyonluk 'bağış'

Cumhurbaşkanlığı bütçesinden AKP'li belediyeye 45 milyonluk 'bağış'
İstanbul’daki AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Şubat ayı Belediye Meclis toplantısında, dikkat çeken bir gündem sunuldu. Teklifte, “Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın, yatırım niteliğindeki projelerde kullanılması için Çekmeköy Belediyesi’ne 45 milyon TL bağış yapacağı” bildirildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’li Çankaya Belediyesi'ne nakdi yardım yapmak kararı aldı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İstanbul’daki AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Şubat ayı Belediye Meclis toplantısında, dikkat çeken bir gündem sunuldu. Teklifte, “Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın, yatırım niteliğindeki projelerde kullanılması için Çekmeköy Belediyesi’ne 45 milyon TL bağış yapacağı” bildirildi. Ayrıca bağışın Ahmet Poyraz’ın yönettiği Çekmeköy Belediyesi tarafından talep edildiği de açıklandı.

Çekmeköy Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, Meclis’te yaptığı konuşmada, “ayrımcılık yapıldığına” dikkat çekti.

CHP’li Bellek, konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

“Belediyemiz, bütçesinin dışında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat ile İller Bankası gibi devletin çeşitli bakanlık, kurum ve kuruluşlarından 5 yıl içerisinde toplam olarak 15 milyon dolar şartlı bağış almıştır. Bu da yaklaşık olarak bugünkü kurla 450 milyon TL yapmaktadır. İstanbul’da CHP’li başkanlar tarafından yönetilen belediyelere bu yardımların, bağışların hiçbiri yapılmamıştır. Adil olmayan bir ayrımcılık yapıldığını bilgilerinize sunarım” (Kısa Dalga)

Gündem