Cumhurbaşkanlığı sitesinde Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu sözleri makaslandı

Cumhurbaşkanlığı sitesinde Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu sözleri makaslandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Ankara İl Kongresi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ağır ifadeleri, Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan konuşma metninden çıkarıldı. CHP, “sansür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gara’da 13 şehidin sorumlusu olarak kendisini gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik AKP Ankara İl Kongresi’nde sarf ettiği ifadeler Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde makaslandı. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik "Sen nasıl bir yüzsüzsün ya? Sen de nasıl bir yüz var ya? Utanıp sıkılmadan Gara katliamındaki şehitlerin sorumlusu Cumhurbaşkanıdır diyorsun. Terbiyesiz herif” sözlerinin hiç biri yer almadı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Fahretti·n Altunmakas, dünkü küfür, iftira ve hakaretleri makaslamış” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde Erdoğan’ın katıldığı günlük programlarının konuşmaları yayınlanıyor. Gara operasyonuna ilişkin yaptığı açıklama sırasında kendisini “sorumlu ilan” eden Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadeleri çıkarılarak sözlerinin ise sadece şu kısmı, Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer aldı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nın 13 sivil vatandaşı şehit etmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaları eleştirerek, şöyle devam etti: “5 yıldır, 6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere, nasıl ‘bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı’dır diyorsun ya? Sana Millî Savunma Bakanımı gönderiyorum, sana İçişleri Bakanımı gönderiyorum seni bilgilendirsinler diye, ya sen bunlara layık değilsin. Ve utanmadan sıkılmadan kalkıp Cumhurbaşkanı’na fatura kesmeye kalkıyorsun. Senin bu yaklaşımlarınla bu ülkede biz terörizmle mücadeleyi durdurmayacağız.”

Rahatsız oluyorsan söylemeyeceksin

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu durumdan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u sorumlu tutarak şunları söyledi:

“Promptera ne yazılırsa okunuyor, bazı yazılanlar da okunmuyor. Fahretti·n Altunmakas, dünkü küfür, iftira ve hakaretleri makaslamış. Bakanları sansürlüyor, muhalefeti sansürlüyor, herkesi sansürlüyor; döndü en son cumhurbaşkanını sansürlüyor. Promptera yazılanların Cumhurbaşkanlığı'nın sitesine konulamadığı... Yani utanıyorsan söyleme, söylediysen utanma. Sorumluluğunu almayacaksan veya orada bulunması sizi rahatsız ediyorsa söylemeyeceksin o zaman. Ama böyle bir acayip ikircikli tutumla karşı karşıyayız.”

Gündem