Cumhurbaşkanlığı’nın ödeneği 3.8 milyar TL’den 5.8 milyara çıktı!

Cumhurbaşkanlığı’nın  ödeneği 3.8 milyar TL’den 5.8 milyara çıktı!
Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı için belirlenen 3.8 milyar liralık ödeneği saraya yetmedi. 3.8 milyar TL’den 5.8 milyar TL’ye çıkan ödeneğin 4.3 milyar TL’si ise harcandı. Saraya aktarılan milyarlarca lira Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tasarruf genelgesini akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından zorunlu ve öncelikli olmayan yatırımların ertelenmesi, başta araç alımı olmak üzere israf harcamaları yapılmaması adına tasarruf genelgesinin yayınlanmasının ardından öceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Cumhurbaşkanlığı’nın ödeneği yetmedi. Birgün’den Nurcan Gökdemir’in aktardığı bilgilere göre; Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı ödeneği, yüzde 50’yi aşan bir oranda artırılarak 3,8 milyar TL’den 5,8 milyar TL’ye çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe giderlerinin kurumsal sınıflandırılmasına ilişkin tablolarına göre, yıl boyunca sürekli ödeneği arttırılan Cumhurbaşkanlığı’nın mali yıl başlarken 3,8 milyar TL olan ödeneği 11 ay boyunca sürekli arttı. 11 ayın sonunda 6,6 milyar TL’ye çıkarak 2023 yılı bütçesine yakın bir rakama ulaşan Cumhurbaşkanlığı’nın ödenek toplamı 5,8 milyar TL oldu ve bu ödeneğin 4,3 milyar TL’si de harcandı.

Harcama tutarı her ay katlandı

Yılın ilk ayında 92 milyon lira harcayan Cumhurbaşkanlığı, yıl boyunca her ay bu tutarı katlayan harcamalar yaptı. Mart ayında 870 milyon TL’ye fırlayan harcama, ağustos ayında rekor kırarak 857 milyon lira oldu. Son ayın harcaması ise 360 milyon lira olarak gerçekleşti.

Ekonomi