Cumhuriyet Gazetesi: Suç duyuruları takipsizlikle sonuçlandı

Cumhuriyet Gazetesi: Suç duyuruları takipsizlikle sonuçlandı
Cumhuriyet Gazetesi, manipülatif haber karşılığında çikolata kutusunda para alındığı iddiasıyla ilgili yapılan suç duyurusunda kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini duyurdu.

Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Vakfı tarafından yapılan suç duyurusuna dair yeni bir açıklama yaptı.

"Cumhuriyet'ten zorunlu açıklama" başlığıyla gazetenin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Cumhuriyet gazetesine yönelik olarak savcılığa yapılan iki başvuru İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sonuçlandırılmış ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Birinci konu Cumhuriyet gazetesi yönetici ve çalışanlarına yönelik, Cumhuriyet Vakfı ve gazetemizi çıkaran şirketin herhangi bir kararı olmadan e-ticaret yasasının çıkmaması yönünde para karşılığı yayın yapıldığına ilişkin iddialarla yapılan başvuru üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'kovuşturmaya yer olmadığı'na karar vermiştir.

Yine Cumhuriyet Vakfı ve gazeteyi yayımlayan şirketin herhangi bir kararı olmadan, Cumhuriyet gazetesi arşivinin satıldığı ve dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuru sonunda, savcılık dolandırıcılıktan söz edilmeyeceğine karar vermiştir."

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı, Cumhuriyet Gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın, İdari-Mali İşler Müdürü Osman Selçuk Özer ve Reklam Müdürü Esra Bozok hakkında, bir e-ticaret firmasından Ocak 2023’te yürürlüğe giren e-ticaret yasası aleyhine manipülatif haber yapma karşılığında "kayıt dışı para aldıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Kayıt dışı paranın iki büyük çikolata kutusu içerisinde teslim edildiği, paranın şirket muhasebesine girmediği ve akıbetinin bilinmediği ileri sürülmüştü. (Kısa Dalga)

Dünya