Cumhuriyeti hedef alan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü hakkında suç duyurusu

Cumhuriyeti hedef alan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü hakkında suç duyurusu
Cumhuriyet'i hedef alan Konya Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevini yürüten Cumali Özince hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Konya Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevini yürüten Cumali Özince, sosyal medya hesabındaki paylaşımından dolayı açığa alındı.

'Emanetinizin son günü' demişti

Özince, 100. yılı kutlanan Cumhuriyeti hedef alarak sosyal medya hesabından, "Hakkınızı helal edin, Osman Gazi, Orhan Gazi! Yedi düvelin birleşip yıkamadığı emanetinizin bugün son günü" diye yazdı. Olayın ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cumali Özince'nin paylaşımıyla ilgili olarak açığa alındığı, ayrıca bu konuda müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

'Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama'

CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş da bugün bir grup partiliyle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Özince hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesi gereğince, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan şikayette bulundu.

'Atatürk düşmanları ve Cumhuriyet düşmanları karşısında sessiz kalmayacağız'

Türktaş, konuyla ilgili, "Atatürk düşmanı olan bu şahsın, yargılanmasını, cezasının yüce Türk adaleti tarafından verilmesini temenni ediyoruz. Suç duyurusunda bulunduk. Susmayacağız. Bizi susturamayacaksınız. Atatürk düşmanları ve Cumhuriyet düşmanları karşısında sessiz kalmayacağımızı tekrar beyan ediyorum'' dedi. (Kısa Dalga)

Gündem