Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlandı | Elektrikli klasik otomobil

Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlandı | Elektrikli klasik otomobil
Cumhuriyet'in 100. yılı vesilesiyle, meçhul isimlere dikkati çekmek, onları anmak adına TYRA isminde yerli elektrikli klasik otomobil üretildi.

Havacılık, otomotiv, medikal ve birçok alanda tasarımlar üreten Dogon Dizayn, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla özel bir ürün yarattı.

Yerli elektrikli klasik otomobil TYRA, Cumhuriyet'in 100. yılında yollara çıktı. Ekibe liderlik eden Dogon Dizayn Baş Teknoloji Sorumlusu Taner Bahar, projenin ortaya çıkışına Topkapılı Cambaz Mehmet ve onun çabalarının kaynaklık ettiğini söyledi.

'Bu isimleri yad etmek için bu projeyi yaptık'

Donanımhaber'in yer verdiği bilgilere göre; İstanbul'da İngiliz İşgal Kuvvetleri Komutanı General Harington'ın arabasını kaçırıp Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya gönderilmesini sağlayan Topkapılı Cambaz Mehmet'in, aynı zamanda istihbarat toplamak ve Anadolu'ya silah ve mühimmat kaçırmak için oluşturulan Mim Mim Teşkilatı'nın liderlerinden olduğunu ifade eden Bahar, "Bu ve benzer kişilere 'isimsiz kahramanlar' demeyelim dedik. Herkesin bir ismi var. Bu isimleri yad etmek için bu projeyi yaptık." dedi.

indir-1.webp

Sokaklarda dolaştıklarında aracın yerli üretildiği, milli olduğu öğrenildiğinde ilginin çok daha arttığını belirten Taner Bahar, "Aracımızın adı TYRA, 'çılgın at', 'yarışan at' demek. Bu isimle de mesaj vermek istiyoruz. Bunun için de farklı konsept ve farklı isimlerimiz olacak TYRA-S, TYRA-XL, TYRA-L. Bunların çalışması devam ediyor. Aracımız arkadan tahrik motorlu ama bağımsız süspansiyonlu aracımız da var. O da prototip aşamasında. Önden çekişli bir araç da geliyor. Aracımızın sürüşü çok keyifli, yol tutuşu mükemmel. Ama bunun altında çok ciddi bir birikim ve emek var" dedi.

Teknoloji