Cumhuriyet'te "açıklama" krizi büyüyor: Özge Mumcu Aybars da yazılarına son verdi

Cumhuriyet'te "açıklama" krizi büyüyor: Özge Mumcu Aybars da yazılarına son verdi
İçişleri Bakanı Soylu'nun "terör manşetleri" dediği haberlerin Can Dündar'ın genel yayın yönetmenlik yapıldığı yönündeki açıklama nedeniyle Cumhuriyet'te başlayan kriz büyüyor. Alp Erinç Yeldan'ın ardından Özge Mumcu Aybars da yazılarına son verdi.
içişleri Bakanı Süleyman Soylu TRT canlı yayınında Cumhuriyet gazetesini hedef alarak, bazı manşetlerini göstermişti. Cumhuriyet gazetesi ise bir gün sonra "Açıklama" başlıklı baş yazıda Soylu'ya yanıt verirken, söz konusu haberlerin onun zamanında yapıldığını belirtilmişti. Yazıda, "Soylu, TRT Haber’deki programda, Cumhuriyet gazetesini suçlarken verdiği örneklerin çoğunluğu, Can Dündar’ın başında bulunduğu İkinci Cumhuriyetçi bir ekibin Cumhuriyet gazetesini yönettiği döneme denk gelmektedir. denilmişti.

Cumhuriyet'in eski yönetici ve çalışanlarının tepki gösterdiği yazıya ilk tepki Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan'dan geldi. Yeldan'dan gelmişti.

Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars da Cumhuriyet Pazar'daki yazılarına son verdi. Aybars, Twitter'da "Cumhuriyet Gazetesi’ne duyduğum ‘manevi bağlılık’ nedeniyle başladığım ve bir yılı aşkın süredir yazdığım Pazar Eki’ndeki yazılarıma son verme kararı aldım. Cumhuriyet’in tüm emekçilerine derin saygılarımla…" mesajı paylaştı.


Gündem