Cüneyt Çakır'a İsviçre'de hakemlik teklifi

Cüneyt Çakır'a İsviçre'de hakemlik teklifi
Türkiye Futbol Federasyonu, ünlü hakem Cüneyt Çakır'ı talep eden İsviçre Futbol Federasyonu'na onay verdi.

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) bir süre önce görevden aldığı hakemler arasında yer alan Cüneyt Çakır'a İsviçre talip oldu.

Türk futbolunun en kariyerli hakemleri Cüneyt Çakır için İsviçre Futbol Federasyonu'nun yaptığı davetin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) cevap geldi.

Hürriyet'in haberine göre TFF, İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Cüneyt Çakır ve ekibi ile ilgili gelen talebi kabul etti. İsviçre ile temasa geçecek olan Cüneyt Çakır, teklifi kabul etmesi durumunda İsviçre'de maç yönetecek.

İsviçre Futbol Federasyonu'nun TFF'ye yaptığı yazılı başvuruda "Biz size bir hakem heyeti gönderelim, siz de buna karşılık bize Cüneyt Çakır ve ekibini gönderin. Herkes kendine bağlı olan hakemlerin masrafını karşılasın" talebinde bulunduğu öğrenildi.

Haberde İsviçre'nin teklifine TFF'nin verdiği cevap şu şekilde aktarıldı: "Bizim dışarıdan hakem getirip görevlendirmek gibi bir düşüncemiz yok. Ancak sizler Cüneyt hoca ve ekip arkadaşlarıyla çalışabilirsiniz. Bunun için de lütfen hakem arkadaşlarımızla temasa geçin."

NE OLMUŞTU?

MHK, 8 Mart'ta aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık gibi tecrübeli isimlerin de olduğu 13 Süper Lig hakemine görev verilmeyeceğini açıklamıştı.

Görevden alınan hakem ve gözlemciler, olayı Tahkim Kurulu'na taşımıştı.10’u Süper Lig hakemi, toplam 21 hakem ve gözlemci, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun da hazır bulunduğu duruşmada itirazlarını anlatmıştı. Hakemleri haklı bulan Tahkim Kurulu, 26 Mart'ta MHK'nin kararını bozmuştu. (Kısa Dalga)

Spor