Daha önce kolonlarının kesildiği tespit edilmişti: Ezgi Apartmanı'nda perde betonları da kesmişler

Daha önce kolonlarının kesildiği tespit edilmişti: Ezgi Apartmanı'nda perde betonları da kesmişler
35 kişinin enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı davasında nihai bilirkişi raporuna göre, asli kusurlu gösterilen fenni mesul Mehmet Tekin'in talebi üzerine yapılan incelemede, perde betonunun yapıldıktan sonra kesildiği tespit edildi.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki 10 katlı Ezgi Apartmanı, 6 Şubat günü saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Sadece apartman görevlisi Mulla Kenger ile oğlu Mesut Kenger’in sağ olarak kurtulduğu binada 35 kişi hayatını kaybetti.

Perde beton da kesilmiş

Daha önce kolonların kesildiği tespit edilen dava dosyasında yeni gelişmeler yaşandı. Binanın fenni mesulü Mehmet Tekin'in talebiyle görevlendirilen bilirkişi, yapılan incelemeler sonucunda perde betonunun kesildiğini tespit etti.

Gelişme davanın seyrini değiştirecek nitelikte

Olayın üzerinden geçen süre boyunca devam eden dava sürecinde, Kahramanmaraş 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişi, Ezgi Apartmanı'nda perde betonunun yapılmadığı iddiasını incelemişti. Ancak yeni rapor, perde betonunun aslında yapıldığını ve sonradan kesildiğini ortaya koydu. Bu gelişme, davanın seyrini değiştirecek nitelikte.

3 inşaat mühendisi görevlendirildi

Mehmet Tekin'in avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçede, bina enkazının üzerinde yapılan incelemelerde perde duvarının yapıldığını ve sonradan kesildiği tespit edilmişti. Bunun üzerine mahkeme, Tekin'in talebini kabul ederek 3 inşaat mühendisini bilirkişi olarak görevlendirdi.

Perde betonu olayında yeni gelişme

Bilirkişi raporunda, perde duvarın yerinde yapıldığı ancak kesildiği belirtilerek, "Taşınmazın keşif esnasında yapılan incelemesinde tespite konu perde duvarın yerinde yapılmış olduğu, söz konusu perdenin projede -2,70 metreden + 0,30 metreye kadar 3,00 uzunluğunda olması gerekirken, yerinde perde duvarın tıraşlandığı, kesilen Q20’lik demirlerden anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Kimler tarafından kesildiği henüz bilinmiyor

Bu gelişme, davanın yönünü değiştirirken, betonun ne zaman ve kimler tarafından kesildiği yargılama sürecinde ortaya çıkacak. Şu an için zemin katındaki pastanede kolon kesildiği tespit edilen Ezgi Apartmanı davasında, 2'si firari 5 sanık yargılanıyor. Firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile tutuklu iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı'nın, 'Olası kastla kasten öldürme ve yaralama' suçundan 876 yıl 6'şar aya kadar, tutuklu fenni mesul Mehmet Tekin ve tutuksuz müteahhit Yakup Aktaş'ın ise 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması devam ediyor. (DHA)

Gündem