DASK: 30 bini aşkın hasar ihbarını işleme aldık

DASK: 30 bini aşkın hasar ihbarını işleme aldık
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, “Depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödememizi gerçekleştirdik ve hasar ödemelerimizi hızla sürdürüyoruz" dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 5’inci gününde, yıkılan ve hasar gören binalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

30 bini aşkın hasar ihbarının işleme alındığını belirten Eren, depremin üzerinden 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesinin yapıldığını belirtti. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun hazırlıklarının tam olduğunu kaydeden Eren, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla biriken deprem fonlarımız 23 milyar TL seviyesinde olup, sigortacılık tekniği çerçevesinde bu tutarın üzerine eklediğimiz ciddi miktarda reasürans koruması ile toplamda 117 milyar TL ödeme kapasitemiz ile bu ve benzeri birçok depremde sigortalarımızın hasarlarını tazmin edecek finansal güce sahibiz.

Operasyonel süreçlerde ise olası büyük bir afete hazırlıklı olmak adına yenilediğimiz bilgi sistemleri altyapımız, beklediğimiz performansta, sorunsuz ve kusursuz hizmet sunmamıza imkân sağlamaktadır.

Alo DASK 125, e-Devlet ve web sitemiz aracılığı ile kesintisiz şekilde hasar ihbarı almanın yanında diğer kamu kurumlarının yaptığı tespitler doğrultusunda sigortalılarımızdan ihbar gelmesini dahi beklemeden hasar süreçlerini başlatıp ödemelerini gerçekleştiriyoruz.

Şu ana kadar tarafımıza ulaşmış 30 bini aşkın hasar ihbarı işleme alınmış olup eksper görevlendirmelerine başladık. Depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödememizi gerçekleştirdik ve hasar ödemelerimizi hızla sürdürüyoruz." (DHA)

Gündem