Datça Belediyesi'nin Karl Marx anmasında fotoğrafını kullandığı Suavi'den açıklama

Datça Belediyesi'nin Karl Marx anmasında fotoğrafını kullandığı Suavi'den açıklama
Sanatçı Suavi, Datça Belediyesi'nin Twitter paylaşımında Karl Marx'ı anarken kendi fotoğrafının paylaşılmasına ilişkin, "Bilgim var, izin aldılar. Bilerek yapılmış bir paradoks" dedi.
Datça Belediyesi'nin Twitter hesabından Karl Marx'ın ölüm yıldönümü nedeniyle yayımlanan mesajda  “Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir. Ekonomi, toplum bilimi, tarih, felsefe gibi birçok alanda fikirleriyle tüm dünyayı etkileyen filozof Karl Marx 139 yıl önce bugün aramızdan ayrılmıştı. Saygıyla…" denilerek  sanatçı Suavi'nin fotoğrafı kullanılmıştı. Bu paylaşım sosyal medyada esprili yorumlara neden oldu.




Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'e konuşan Suavi, durumdan haberi olduğunu belirtere şunları söyledi:

"Datça Belediyesi'nin sosyal mecrasını yöneten arkadaşlar benim ekibinden izin almışlar. 'Böyle bir şey kullanabilir miyiz?' diye izin istemişler. Arkadaşlarım bunu bana ilettiklerinde bence 'bir sakınca yok' dedim. Gündemde onların sanki çok cahilce bir hata yapmışçasına eleştirildiği bir mesele aslında onların bilerek yapmış olduğu bir paradoks. Kimileri buradaki paradoksun varlığını sezmiş gibi davranıyor. Kimileri ya koskoca Kar Marks’ın fotoğrafını bile orijinalini bile bilmeyen bir belediye mi olur diye adeta onları cehaletle itham ediyor.
B
ir Marksist olarak fiziki benzerlikten öteye dünya görüşü anlamında ölüm yıl dönümünde anılan bir ustayla adımın telaffuz ediliyor olması beni kişisel olarak rahatsız etmiyor. Ayrıca bir apolet takmıyor bana. Bundan eminim. Çünkü öyle bir kompleksim yok."

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Gündem