'Davasının' sonucunu hayvanat bahçesinde bekliyor

'Davasının' sonucunu hayvanat bahçesinde bekliyor
Yurda kaçak yollarla getirilen Mısır yılanı, onu kaçıran sanığın davasının sonucunu, “yediemin” olarak görevlendirilen hayvanat bahçesinde bekliyor.

Bursa’da düzenlenen operasyonda, yurda kaçak yollardan getirilen Mısır yılanı ve papağan ele geçirildi. Satışı yasak olan hayvan türlerine evinde bakan C.K. hakkında işlem başlatılırken, hayvanlara el konuldu. Mısır yılanı, mahkeme sonuçlanana kadar korunması için yediemin olarak Bursa Hayvanat Bahçesi'ne teslim edildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri, C.K. isimli şüphelinin, Türkiye'ye kaçak yollardan getirilen ve satışı yasak olan hayvan türlerine evinde baktığı istihbaratını aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından şüphelinin evine düzenlenen operasyonda, mısır yılanı ile tropikal papağan ele geçirildi. C.K. hakkında 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' suçundan işlem başlatılırken, hayvanlara el konuldu.

​Yapılan tedavi ve kontrollerin ardından papağan, Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne verilirken, Mısır yılanı ise yediemin olarak tespit edilen Bursa Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi. Koruma altına alınan mısır yılanı için, hayvanat bahçesindeki sürüngen evinde özel bir yer hazırlandı.

Mısır yılanının yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için uygun şartları oluşturduklarını söyleye hayvanat bahçesi görevlisi Ergün Kuva “Mısır yılanı, Güney Amerika Kıtası’nda yaşamaktadır. Tahıl ambarlarındaki, sürüngenler ve kemirgenlerle beslenir. Zehirli değildir, avlarını boğarak öldürür. Çiftçi dostu bir yılandır, hatta bölge halkı onu ‘toprak bekçisi’ olarak da isimlendirir. Türkiye’de beslenmesi yasak bir hayvan. Bize yediemin olarak geldi. 1 aydır burada. Barınağını ayarladık, sıcaklığını 25 derece sabitledik, burada güzel bir şekilde bakımını yapıyoruz” dedi.

Hayvanat bahçesinin yedieminli yılanının akıbetini mahkeme kararı belirleyecek. (DHA)

Yaşam