Davet geri çekildi: Prens Harry ve Meghan Markle resepsiyonda olmayacak

Davet geri çekildi: Prens Harry ve Meghan Markle resepsiyonda olmayacak
Prens Harry ve Meghan Markle'ın daveti geri çekildi; çift Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinden önce Buckingham Sarayı'nda düzenlenecek resepsiyona katılamayacak.

Telegraph'ın aktardığına göre çift, Kral III. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla'nın bugün düzenleyeceği etkinliğe ilk başta davet edilmişti.

Fakat bunun ardından Sussex çiftine resepsiyonun sadece dünya liderlerine ve görevine devam eden Kraliyet üyelerine açık olduğu bildirildi.


Kraliçe'nin pazartesi günü yapılacak cenazesinden önce saraydaki resepsiyona katılacak yüzlerce ülke liderinin arasında ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta olacağından cenazede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek. Çavuşoğlu'nun saraydaki resepsiyona katılıp katılmayacağı ise henüz kesin değil.

Buckingham Sarayı'ndaki resepsiyon gösterişten uzak ve sakin bir anma etkinliği olacak.

2020'de Kraliyet görevlerinden istifa eden ve ABD'ye taşınan Prens Harry ve Meghan Markle, Kraliçe 8 Eylül'de öldüğü sırada hayır kurumu etkinlikleri için Britanya'daydı.

(Kaynak: Independent Türkçe)

Dünya