David Bowie'nin el yazısı şarkı sözü 125 bin dolardan satışa çıkıyor

David Bowie'nin el yazısı şarkı sözü 125 bin dolardan satışa çıkıyor
Dünyaca ünlü İngiliz sanatçı David Bowie'nin el yazısı şarkı sözleri, açık artırmaya çıkarılıyor. 2016'da yaşama veda eden şarkıcının el yazısına 125 bin dolara kadar alıcı bulması bekleniyor.

David Bowie'nin en beğenilen albümlerinden birinde yer alan iki şarkının, el yazısıyla yazılmış sözlerini içeren bir kâğıt, önümüzdeki hafta başında açık artırmada satıldığında 125.000 dolardan satışa çıkıyor.

Kâğıt parçasının bir yüzünde "Rock 'n' Roll Suicide "ın sözleri, diğer yüzünde ise "Suffragette City "nin sözleri yer alıyor. Her iki şarkının notlarında da düzeltmeler ve dipnotlar bulunuyor.

Yahoo'nun yer verdiği bilgilere göre; parçalar sanatçının Haziran 1972'de yayımlanan beşinci stüdyo albümü "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars "a ait.

Diğer el yazması 38 in dolardan sunulacak

Müzikseverler tarafından Bowie'nin en önemli albümlerinden biri olarak gösterilen "Ziggy Stardust", "bir kıyamet felaketinin habercisi olarak Dünya'ya gönderilen bir rock yıldızı olan Bowie'nin" alter egosunu konu alan bir konsept albümdür.

"Suffragette City" albümün ilk single'ı "Starman "in B yüzü olarak Nisan 1972'de, "Rock 'n' Roll Suicide" ise iki yıl sonra single olarak yayımlandı.

"Starman "in 30.000 pounda (38.000 dolar) satılması beklenirken, el yazması şarkı sözleri Eylül 2022'de 165.000 pounda (208.000 dolar) satıldı. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat