David Lynch yeni filmiyle sinemaya dönüyor

David Lynch yeni filmiyle sinemaya dönüyor
75. Cannes Film Festivali’nin merakla beklenen seçkisinin açıklanmasına saatler kala, bu senenin yarışma filmleri arasında Lynch'in yeni projesinin de yer alacağı söyleniyor.

Ünlü yönetmen David Lynch'in yeni bir film çektiği konuşuluyor. Artı Gerçek'te yer alan habere göre, konu hakkında bir makale yayımlayan Variety dergisi yazarı Elsa Keslassy içeriden bir bilgi paylaşarak iki farklı kaynaktan, yeni bir David Lynch filminin bu sene Cannes’da ilk kez gösterileceğini öğrendiğini duyurdu.

Wild at Heart ile Altın Palmiye’ye, Mulholland Dr. ile En İyi Yönetmen ödülüne uzanan; The Straight Story ve Twin Peaks: Fire Walk with Me ile de Ana Yarışma’da kendine yer bulan David Lynch için Cannes kariyerinin özel bir noktasında. Lynch, 2017’de sinema kariyerini sonlandırdığını duyumuş ve Inland Empire’dan (2006) bu yana televizyon projelerine, kısa metrajlara, müzik videolarına ağırlık vermişti.

Lynch’in yeni projesinin, kendisinin Netflix’le yaptığı anlaşmanın bir ürünü olma ihtimali üzerinde de duruluyor. 75. Cannes Film Festivali’nin programı 14 Nisan’da duyurulacak.

Kültür Sanat