Davutoğlu: 15 Temmuz'un kilit generaline siyasi koruma sağlandı

Davutoğlu: 15 Temmuz'un kilit generaline siyasi koruma sağlandı
Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesi darbede rol oynadığı iddia edilen general Mehmet Dişli’nin korunduğunu ifade etti.

Halk TV’de Barış Pehlivan ve Şirin Payzın’ın sorularının yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Başbakanlığı dönemine FETÖ üyesi generallerin siyasiler tarafından korunduğunu açıkladı. Ayrıca aynı programda MHP'nin ve FETÖ'nün zihniyetlerinin farklı olduğunu ama aynı yöntemi kullanarak iktidara geldiklerini ifade etti.

Davutoğlu, 15 Temmuz Darbe girişiminin kilit isimlerinden Tümgeneral Mehmet Dişli’nin 2015'teki Yüksek Askerî Şura öncesinde FETÖ üyeliğini bildiklerini ve emekliye sevk edilmesini istediği ancak siyasi korunmaya alındığını anlattı.

Davutoğlu, Tümgeneral Mehmet Dişli’nin dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı kardeşi Şaban Dişli’nin bu korumayı sağladığını ve FETÖ’cülere ilişkin adımların atılamadığını söyleyerek "Mehmet Dişli gibi tüm FETÖ unsurları ile mücadele ediyorsunuz. Onu emekliye sevk etmeye çalışıyorsunuz. Mehmet Dişli gibi bazıları siyasi koruma altına alınıyor. Şaban Dişli tarafından. Sonra ne oldu Şaban Dişli bizzat Erdoğan tarafından ödüllendirildi. Gelen istihbarat raporları sonucunda emekliye sevk etmeye karar vermiştik" dedi.

Mehmet Dişli kimdir?

Mehmet Dişli, 15 Temmuz Darbe Girşimi’nde kilit rol oynamıştı. Dişli Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen 224 sanıklı Genelkurmay çatı davasında Sanıklar arasında yer aldı ve 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Hürriyet Gazetesi yazarı ve AKP’ye yakın gazeteci Abdülkadir Selvi Mehmet Dişli’nin tutukluyken Çankaya Köşkü’nde kardeşi Şaban Dişli ile görüştüğünü iddia etmişti. Saygı Öztürk ise Mehmet Dişli’nin hapishanede olup olmadığı konusunda belirsizlikler var iddiasını öne sürmüştü.

İktidar iddiaları yalanlarken Şaban Dişli 2018’te Erdoğan kararı ile Türkiye’nin Hollanda Büyükelçiliği’ne atanmıştı.

Politika