Davutoğlu'dan "Ağbal'ın görevden alınacağını bilenler 450 milyon dolar aldı" iddiası

Davutoğlu'dan "Ağbal'ın görevden alınacağını bilenler 450 milyon dolar aldı" iddiası
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "Cuma günü Naci Ağbal’ın görevden alınmasını bilen veya bunu piyasalarda tahmin eden veya bu konularda tüyo almış olanların, ne kadar dolar almış aldıkları da bakılmalı. 450 milyon dolardan bahsediliyor. O gün kimler dolar almışsa tek tek bilançolardan çıkarılıp takip edilmeli. Bu milletin kaderi de bu milletin rızkı da sizin o sistemik yolsuzluklarınıza feda edilemez" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Cuma günü Naci Ağbal’ın görevden alınmasını bilen veya bunu piyasalarda tahmin eden veya bu konularda tüyo almış olanların, ne kadar dolar almış aldıkları da bakılmalı. 450 milyon dolardan bahsediliyor. O gün kimler dolar almışsa tek tek bilançolardan çıkarılıp takip edilmeli. Bu milletin kaderi de bu milletin rızkı da sizin o sistemik yolsuzluklarınıza feda edilemez" dedi.

Davutoğlu, Ankara'da Çankaya İlçe Kongresinde konuştu. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Çıkıp kendisi için tutarlılık adına bir izahta bulunması lazım. Ama artık Erdoğan'ın tutarlılık diye bir düşüncesi yok. Dün söylediğini bugün reddediyor. İşte Naci Ağbal gelirken yeni bir dönem başlıyor dedi. Şimdi de Naci Ağbal giderken yeni bir dönem başlıyor. Gelen de yeni bir dönem başlatıyor, giden de. Bu gel git makinesine döndü. Yap boz tahtasına döndü" diye konuştu.

Davutoğlu özetle şunları söyledi:

İKTİDAR HEPSİNDEN TEDİRGİN: Son dört gün içinde, yani Cuma gecesi arka arkaya yayınlanan kararnamelerle Türkiye öyle bir iklime girdi ki, bugün bu ülkede herkes tedirgin. Pazar gecesinden itibaren piyasalar tedirgin. Türk Lirası yüzde 10 değer kaybetti. Borsa yüzde 13 değer kaybetti. Risk primimiz 300’den 413’e çıktı. Piyasalar iş dünyası tedirgin. Vatandaşlarımız tedirgin. Esnaf tedirgin. Kadınlarımız tedirgin. Siyaset tedirgin. Bir milletvekilinin milletvekilliği düşürüldükten sonra sabah namazını kılmak için abdest almasına bile izin vermeden Meclis’ten uzaklaştırılmasının manzaraları Türkiye’ye yakışmayan manzaralar. Ve çarpıcı bir şey söyleyeyim. İktidar hepsinden daha çok tedirgin. Çünkü, Türkiye’ye yaptıkları zararı, Türkiye’ye ödettikleri bedelin bir bedeli olacağını biliyorlar.

450 MİLYON DOLARDAN BAHSEDİLİYOR: Sayın Cumhurbaşkanı söylerdi ya en ufak bir kriz yaşadığında ‘Faiz lobisi saldırıyor’ diye. Sayın Cumhurbaşkanı, son dört içerisinde bu ülkenin ekonomisine operasyonu bizzat siz yaptınız ve faiz lobisi de bizzat siz ve sizin ekibinizdir. Kimse size ‘Merkez Bankası’nı değiştirin’ demedi. Nerede bunun dış faktörü. Peki Naci Ağbal eğer liyakatsiz ise 4 ay önce onu neden göreve getirdiniz. Naci Ağbal’ı yeni tanımıyorsunuz ki. Niye göreve getirdiniz ve niye görevden aldınız? Ve bunun bedelini niye millete ödettiniz? Yine birtakım şeylere başlayacaklar şimdi, ‘Yurtdışından saldırılar var, Türkiye’ye dönük bir takım komplolar var.’ Türkiye’ye dönük en büyük saldırı maalesef Ankara’dan iktidarın içinden gelmektedir. Beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini, cehaletlerini dış saldırılarla örtmeye kalkmasınlar. İşte açık tablo, kimse Sayın Cumhurbaşkanına Naci Ağbal’ı değiştir demedi dışarıdan. Kendisi değiştirdi. Ve eğer Cuma günü aynen 2001 krizinde bir gece yarısı kimlerin dolar aldığı sorulmuşsa, şimdide Cuma günü Naci Ağbal’ın görevden alınmasını bilen veya bunu piyasalarda tahmin eden veya bu konularda tüyo almış olanların, ne kadar dolar almış aldıkları da bakılmalı. 450 milyon dolardan bahsediliyor. O gün kimler dolar almışsa tek tek bilançolardan çıkarılıp takip edilmeli. Bu milletin kaderi de bu milletin rızkı da sizin o sistemik yolsuzluklarınıza feda edilemez.

GEL GİT MAKİNESİ: Çıkıp da Cumhurbaşkanı ve ilgili bir yetkili, Cumhurbaşkanlığı kararı çıkarmadan önce bir açıklamada bulunup, kadınlarımızı teskin edecek bir açıklama da bulunmaya bile ihtiyaç hissetmeden kendi imzası ile yürürlüğe girmiş bir sözleşmeyi iptal etti. Çıkıp kendisi için tutarlılık adına bir izahta bulunması lazım. Ama artık Sayın Erdoğan'ın tutarlılık diye bir düşüncesi yok. Dün söylediğini bugün reddediyor. İşte Naci Ağbal gelirken yeni bir dönem başlıyor dedi. Şimdi de Naci Ağbal giderken yeni bir dönem başlıyor. Gelen de yeni bir dönem başlatıyor, giden de. Bu gel git makinesine döndü. Yap boz tahtasına döndü.

Ekonomi