Davutoğlu: Türkiye'yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecek

Davutoğlu: Türkiye'yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecek
Gelecek lideri Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanı adayı ile ilgili, "Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir. 6 siyasi partinin nasıl etkin olacağının mekanizması kurulmadan isim belirlenmesine izin vermeyiz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Partisinin 23. İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Sayın Erdoğan'ı kendi kibri bitirecek. Bayramlaşalım dedik 'olmaz' dediler. Bize selam vermeyenler. İsrail yetkilileri ile bir araya geliyor" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalar şöyle:

'UTANIN, UTANIN!'

Memleketimize ağır bir kabus çöktü. Vicdanlı ol sayın Erdoğan vicdanlı ol. Sizi iktidara getiren milletin vicdanıydı. Siz o vicdandan koptuğunuz için ülkeyi ve kendinizi uçuruma götürüyorsunuz. Kur Korumalı Mevduat adı altında akıl dışı, vicdan dışı ve İslam dışı uygulamayı yapacaksınız, garibanın hakkını yiyerek onları üç beş faizci ve haramzadeye aktaracaksınız sonra da İslam'dan bahsedeceksiniz. Utanın, utanın.

Bu ne kindir? Sayın Erdoğan'ı kendi kibri bitirecek. Bayramlaşalım dedik 'olmaz' dediler. Bize selam vermeyenler. İsrail yetkilileri ile bir araya geliyor. Kendisinin yüreği yok. Sizin sandığınız bizin namusumuzdur. Bize verilsin ya da verilmesin her bir oyunuz bizim için namus borcudur.

'EZANI SUSTURMAYACAK OLAN DA BİZİZ BAYRAGI İNDİRMEYECEK OLAN DA'

Para politikasını yok eden cahil bir zihniyete karşı mücadele etmeye hazırız. Senin gözündeki ışıltı bizi ne ilgilendirir? Türk lirasını pul değeri bile olmayan para durumuna düşürdünüz. Ezanı susturmayacak olan da biziz, bayrağı indirmeyecek olan da biziz.

'İLKELER YERİNE ŞAHISLARI ÖNE ÇIKARMAK İHANET ETMEKTİR'

İlkeler yerine şahısları öne çıkarmak ülkeye ihanet etmektir. Biz birbirimize bu taahhütle bağlıyız. Biz sitem kuracağız yeni cumhurbaşkanı ya 6 liderden biri olur ya dışarıdan biri olur, bu ilkeler üzerinde onun taahhüdünü isteriz ve cumhurbaşkanı ilkeler üzerinden bir garantör olur. Aday ilan edildikten sonra o aday tek başına hareket edecekse ortak bir aday çıkarmanın ne anlamı var? Biz o masadayken sadece bir aday belirlenmeyecek önümüzdeki dönem Türkiye’nin kaderi belirlenecekse o kaderde söz sahibi oluruz. Bunun önündeki hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyiz. Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır.

'MEKANİZMA KURULMADAN İSİM BELİRLENMESİNE İZİN VERMEYİZ'

Bu cumhurbaşkanının nasıl denetleneceği, parlamenter sisteme geçene kadar 6 siyasi partinin nasıl etkin olacağının mekanizmasını kurarız, ondan sonra ismi tespit ederiz. Mekanizma kurulmadan isim belirlenmesine izin vermeyiz. Olacak olan önceden isim tartışmak değil, bundan sonra seçilecek cumhurbaşkanı kim olursa olsun bu ilkelere sadık kalacağını temin edecek bir mekanizma kuracağız

'SANKİ BU YARDIMLARI KENDİ CEBİNDEN VERİYOR'

Erdoğan'ın ağır ithamlarda bulunup anlaşamadığı kimse olmadı. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Asla korkmayın. Kimseye haksızlık yapılmasına izin vermeyiz. İlkemiz açıktır. Kimse korkmasın. AK Parti iktidarı 'biz gidersek sosyal yardımlar kesilecek' diyor. Sayın Erdoğan sanki bu yardımları kendi cebinden veriyor.

Sosyal yardım desteklerimizle dezavantajlı kesimlerin rahat bir hayat sürmesini sağlayacağız. İlk yapacağımız iş gelir adaletsizliğini düzeltmek olacak.

'6 KASIM'DA SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ'

Şu andan itibaren seferberlik ilan ediyoruz. 6 Kasım'da seçim varmış gibi çalışacağız. Türkiye'de seçimlerin ne zaman olacağına Bahçeli karar verir Erdoğan değil. Sayın Erdoğan 'Erken seçime gitmek vatana ihanet etmektir' dedikten kısa süre sonra erken seçim kararı almıştı. 6 Kasım'da seçim olacak demiyorum ama seçim 6 Kasım'da yapılacakmış gibi çalışacağız. Alanlarda olacağız. (Kısa Dalga)

Politika