Davutoğlu 'Hata olmazsa' diye şerh düşüp oran verdi: Seçim yüzde 60 - yüzde 40 biter

Davutoğlu 'Hata olmazsa' diye şerh düşüp oran verdi: Seçim yüzde 60 - yüzde 40 biter
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'bir hata yapılmazsa' seçimin yüzde 60 - yüzde 40 olarak biteceğini söyledi.

Gelecek Partisi, 14 Mayıs'taki seçime CHP, DEVA, Saadet, Demokrat ve İYİ Parti'nin bir arada olduğu Millet İttifakı'yla girecek.

Karar TV'de konuşan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'ye yönelik sözlerini eleştirdi.

'20 yılda hiçbir şey öğrenemedi'

Davutoğlu, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın böyle bir ifade kullanması 20 yılda hiçbir şey öğrenmediğini gösteriyor. Çünkü büyükelçilerin en asli görevi demokratik ülkelerde siyasetin nabzını tutmak ve merkezlerine rapor etmektir. Mesela Sayın Merkel işbaşına gelmeden önce biz Sayın Erdoğan'la birlikte Sayın Merkel muhalefet lideriyken Berlin'de görüştük yanında da başdanışmanı vardı. Kimse de 'Almanya'da niye görüştünüz? Sizin muhatabınız budur' demedi."

Oy oranı verdi

Gelecek Partisi lideri seçime dair oy tahmininde bulundu: “Bizim tarafta bir hata olmazsa, bir söylem hatası olmazsa, kendi içimizde bir hata olmazsa birbirimizin işini kolaylaştırırsak, muhafazakarı soğutan bir söylem olmazsa veya Kürt seçmeni tedirgin eden bir şey olmazsa Türkiye'deki seçim yüzde 60 yüzde 40 gibi biter.”

Kılıçdaroğlu'nun gündem olan seccade fotoğrafına ilişkin de konuşan Davutoğlu, "Türkiye'de Sayın Kılıçdaroğlu'nun o seccadeye ayakkabısıyla bilinçli bir şekilde bastığına inanacak aklı başında bir tek kişi bulamazsınız. Kılıçdaroğlu'nun niyeti o seccadeye basarak seccadeye hakaret etmek mi? Hadi Kılıçdaroğlu'nun dine saygısına inanmadınız da aklını da mı kaybetti? Türkiye'de bir siyasetçi seçim öncesinde böyle bir şey yapar mı?" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika