Davutoğlu'ndan Erdoğan'a videolu yanıt: AK Parti davayı bıraktı

Gelecek lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a video ile yanıt verdi. Davutoğlu, "AK Parti davayı bıraktı" dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, kendisini ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ı kastederek, “Onlar o makamlara layık oldukları için gelmediler, getirildiler” şeklindeki açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Dava kimin ellerinde?" diye sorduğu video ile yanıt verdi.

'İHANET KİMDE?'

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Erdoğan'ın eski sözlerinden kesitler yer aldı. Davutoğlu "Sn. Erdoğan’a soruyorum: Liyakat nerede kaldı, ihanet kimde?" dedi ve "Samimi kitlelere soruyorum... Dava kimin ellerinde?" diye devam etti. Video, Davutoğlu'nun, "Ben davamı bırakmadım, AK Parti davayı bıraktı" sözleri ile son buldu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen akşam katıldığı TRT ortak yayınında, Okan Müderrisoğlu "Bir dönem sizinle yol yürüyen ve önemli makamlara gelmiş isimler ve ayrı partiler kurdular. Geriye dönüp bakınca onlar için bir tanımınız ya da değerlendirmeniz oluyor mu zaman zaman?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Onu onların düşünmesi lazım. Onların nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi. Öbür tarafta hakeza o da aynı. Şu anda masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şey yapmaya gayret ediyorlar. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Kimin ne olduğunu net görür, oradan oyunu ona göre kullanır." (Kısa Dalga)

Politika