Davutoğlu’ndan HDP yanıtı: Partilerin kapatılmasına karşıyım

Davutoğlu’ndan HDP yanıtı: Partilerin kapatılmasına karşıyım
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Hangi görüşte olursa olsun, partilerin kapatılmasına karşıyım. Partilerin içinde şahıslar suç işlemişse, terörle irtibatları varsa o zaman ayrı bir hukuki süreç işletilir."

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Haber Global'de katıldığı Koltuk programında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı. Davutoğlu, parti kapatmalara karşı olduğunu söyledi.

“Gücümün zirvesindeyken bıraktım”

Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

“Ya düşük profilli bir başbakan olacaktım ya da ilkelerimi savunacaktım. Savunduğunuz vefalar her zaman önde gelir. Ak partinin kitlesine ve değerlerine asla ihanet etmedi.

Koltuğu bırakmak daha çok cesaret gerektirir. Ben gücümün zirvesindeyken ülke zarar görmesin diye koltuğu bıraktım.  Ben bir akademisyen ve bilim insanıyım. Benim yüzümden eşimin konferansları iptal edildi, hiçbir siyasi olay olmazken. Baskılar yapıldı. Hiçbirini o süreç içinde söylemedim. Hala bir umudum vardı. 3,5 yıl sustum. Kendinizden fedakarlık yaparsınız, ülkenizden yapamazsınız.

“Örgütlerimiz çok canlı”

Sokakta, pazarda, her yerde yürürüm. Gelecek Partisi'nin durumu ne? Örgütlerimiz çok canlı. Doğu ve Güneydoğu'da örgütlenmediğimiz yer kalmadı. Diğer illerimizde de durum aynı yoğunlukta. İstanbul'da örgütlenmediğimiz ilçe kalmadı. Bizim baraj derdimiz olmadığı için kesinlikle ilk seçimde iktidar alternatifi olarak sandığa gireriz. İktidar olarak çıkarız. Bundan hiç tereddütüm yok.

Ülkede oluşan korku ortamını dağıtacak şekilde en güçlü iktidar ve Cumhurbaşkanı adayı bizden çıkacak. Biz tek başımıza iktidar ve Cumhurbaşkanı adayı olarak da bu iddia ile yola çıktık. Gereğini yaparız.

Parti kapatılmasına karşıyım

Hangi görüşte olursa olsun, partilerin kapatılmasına karşıyım. Partilerin içinde şahıslar suç işlemişse, terörle irtibatları varsa o zaman ayrı bir hukuki süreç işletilir.

Gündem