Davutoğlu'nun 'üçlü ittifak' açıklamasına DEVA'dan yanıt geldi

Davutoğlu'nun 'üçlü ittifak' açıklamasına DEVA'dan yanıt geldi
Davutoğlu'nun altılı masada yeni ittifaklar kurulabileceği yönündeki açıklamasına DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'den yanıt geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada daha çok milletvekili çıkarmak için altılı masadaki partilerin farklı ittifaklar kurmasını savunmuştu.
Aynı siyasi gelenekten gelen Gelecek, DEVA ve Saadet partilerinin ayrı bir ittifak kurmasını ve ortak listeyle seçime girmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu'na yanıt DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'den geldi.

Halk TV'de İpek Özbey'in sunduğu Kadraj programına konuk olan Şahin şunları söyledi: "Eş zamanlı olarak bazı siyasi partiler içerisinde birlikte hareket ettik. Ancak yepyeni bir siyasi kültür inşa ettik biz DEVA Partisi'nde. Partimizde toplumun çok değişik kesimlerinden isimler var. Bu düşünce 6'lı masaya oturmadan önce de DEVA Partisi'ne iletilmiş bir düşünceydi. Ancak biz 6'lı masada yarınların Türkiye'sini inşaa etmenin daha kolay olabileceğini daha doğru bir yöntem olabileceğini düşünerek 6'lı masada tercih bulunduk."

Politika