DEM Eş Genel Başkanlarından açıklama: Kamuoyunu irade hırsızlığı karşısında duyarlılığa davet ediyoruz

DEM Eş Genel Başkanlarından açıklama: Kamuoyunu irade hırsızlığı karşısında duyarlılığa davet ediyoruz
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları da YSK'nin Van kararına tepki gösterdi: "Bunun adı hukuksuzluk ve demokratik hayatın ihlalidir. Bugün Van halkının iradesi korunmazsa yarın başka bir kentin iradesi hiçe sayılacaktır"

Seçilen Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkı Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla seçimden iki gün önce mesai bitimine 5 dakika kala geri alındı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları da YSK'nin kararına tepki gösterdi.

Bakırhan: Bunun adı hukuksuzluk ve demokratik hayatın ihlalidir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakırhan, "YSK’nin ve yasaların tüm denetimlerinden geçerek adaylığı bizatihi YSK tarafından ilan edilen belediye eş başkanımız Abdullah Zeydan şahsında Van halkına siyasi pusu kuruluyor" dedi.

"Seçime iki gün kala, mesai bitiminden beş dakika önce Adalet Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan hakkında hukuksuz şekilde memnu haklarıyla ilgili kararı geri aldırmıştır" diyen Bakırhan, devamında şunları söyledi:

"Bunun adı hukuksuzluk ve demokratik hayatın ihlalidir. Bugün Van halkının iradesi korunmazsa yarın başka bir kentin iradesi hiçe sayılacaktır. Demokrasi, hukuk ve adalet için herkes Van halkının iradesini savunmalı, bu siyasi kumpas ve pusuya karşı halk iradesinin yanında olmalıdır."

Hatimoğulları: halkın iradesine açık bir darbedir

Hatimoğulları ise şöyle konuştu:

"Tüm siyasi partilerin de ifade ettiği üzere “Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Van’daki sandık sonuçları Van halkının tercihidir. Bu sonuçları hile, kumpas yoluyla değiştirmek halkın iradesine açık bir darbedir. Siyasi, bürokratik her aracı kendi hile ve usulsüzlüklerinin aracı kılan bu aklı reddediyoruz.

Van halkına karşı geliştirilen bu kirli oyunları kesinlikle kabul etmiyoruz. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya çağırırken; Başta Van halkı ve demokratik kamuoyu olmak üzere herkesi bu açık haksızlık, irade hırsızlığı karşısında duyarlılığa davet ediyoruz."

Ne olmuştu?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Van’da Büyükşehir Belediyesi ile 3'ü merkez 13 ilçe belediyesinin tamamını kazandı. Belediyelerinin tamamının bir partide olduğu tek kent Van olurken yine kentteki tüm belediyeleri alan tek parti ise DEM Parti oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre, Van’da Abdullah Zeydan 220 bin 919, AKP adayı Abdulahat Arvas 108 bin 802 oy aldı.

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın mesai bitimine 5 dakika kala yaptığı itiraz üzerine geri alındığını açıkladı.

Van'da yeni bir hukuksuzluk girişiminin ortaya konduğuna dikkat çekilen açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının iadesi kararının hiçe sayıldığı vurgulandı. (Kısa Dalga)

Gündem